Béla és Yvette – Vörös ciklon fenyeget

  • 2014. május 15.

Hírnarancs

Pusztító vihar érkezett, ráadásul kémsztorit is kaptunk a nyakunkba. Ennek ellenére Magyarország még jobban teljesít. És Bob Dylan? Csütörtöki híreink.
false

A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésétírja a Magyar Nemzet, és bár az ügyészség nem erősítette meg, a napilap már kész tényként tálalja a dolgot. Hogy ki ez a Kovács, és mit csinált eddig az EU-parlamentben, arról eddig nem sokat hallottunk, úgy tűnik, leginkább oroszbarát kijelentéseivel szolgálta hazáját. Például azzal, hogy szabad és igazságos választásnak minősítette a krími népszavazást. Minek nevezzük most e kijelentést? Konspirációnak? Nem úgy van, hogy egy kémnek álcáznia illik magát, és nem szokás a gazdáját dicsőíteni? Mindenesetre fogalmunk sincs, mi fog kisülni ebből a sztoriból. Egyelőre csupán annyi biztos, hogy a Magyar Nemzetet épp az EP-választások előtt találta meg ez a kis színes.

Mindenesetre a Jobbik máris reagált, nemcsak kikérik maguknak Kovács Béla nevében a „rágalomhadjáratot”, de már most szólnak: „A napokban még több támadás is várható a kormánypárti sajtó részéről, így próbálják belekeverni a kiváló orosz kapcsolatokkal is rendelkező politikus révén a Jobbikot az esetleges orosz–ukrán háborúba. Mindezzel nemcsak a radikálisoknak, hanem az egész országnak felbecsülhetetlen károkat okozhat a kormány.” Kíváncsian várjuk, miféle kémbanda leleplezésével áll elő a tekintélyes napilap! Ajánlott irodalomként lapozgassák addig a Szabad Nép 1949-es évfolyamát.

Orbán ma sem hagyta annyiban Kárpátalját. A miniszterelnök Pozsonyban, Közép-Európa legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai fórumán, a Globsecen találta azt mondani, hogy „egy demokratikus Ukrajnának tiszteletben kell tartania a közösségi jogokat, legyen szó például a magyar kisebbség közösségi jogairól. Ha Kijev ezt nem teszi, legitim okunk van aggódni.” Noha Donald Tusk lengyel kormányfő az MTI tudósítója szerint azt mondta erre, hogy ez a szöveg „már jobb” volt, mint amit Orbán szombaton, beiktatási beszédén mondott, tapsvihart valószínűleg nem aratott.

És ha már vihar, a nap sztárja egyértelműen Yvette, a ciklon, aki (ami) jelenleg is katasztrófával fenyegeti hazánkat. Négy megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, a nol.hu tudósítása szerint a vihar egyebek mellett a Balaton vízszintjét „hosszirányban kibillentette”, több mint száz ember hagyta el otthonát Tornanádaskán, ahol huszonhat családi ház rongálódott meg a viharban, 12 településen volt átmenetileg áramszünet.

De ma se felejtsük, Magyarország még jobban teljesít. A Fidesz ebéd közben, háromnegyed egykor adta ki a következő, nyúlfarknyi közleményt: „Magyarország jobban teljesít a gazdasági növekedésben az európai országokhoz képest is. Miközben az európai gazdaság növekedési üteme elmaradt a várakozásoktól, a magyar gazdasági növekedés gyorsult és várakozások fölött teljesít. A gyorsuló gazdasági növekedés, az ipari termelés és a beruházások növekedése mind segíti a magyar vállalkozások megerősödését és a további munkahelyteremtést. A magyar gazdaság reményteli eredményeit és a hazai munkahelyeket meg kell védenünk a bukott baloldal és a Jobbik szélsőséges politikájától május 25-én az európai parlamenti választáson is!”

Kíváncsiak lennénk, hogy az efféle közleményeket valóban ember írja? Vagy egy gép? Mi egy ódivatú közleménygenerátorra gyanakszunk.

Bob Dylan viszont még hajlott kora ellenére is lemezt készít. A Dylan weboldalára tett ezeréves sláger – Full Moon and Empty Arms – feldolgozása minden bizonnyal beharangozója az új albumnak, aminek címét még nem hozták nyilvánosságra hivatalosan, ám közben a honlap nyitólapján egy borítónak tűnő kép látható, „Bob Dylan Shadows in the Night” felirattal.

Figyelmébe ajánljuk

Kipcsak kapcsolataink sem tetszenek Borellnek

  • Narancs.hu/MTI

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szóvá tette, hogy a Türk Államok Szervezetének találkozóján ott ült az Észak-ciprusi Török Köztársaság vezetője is, holott ilyen államot nem ismer el az Unió.

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.