Obersovszky és a zajos bukás

  • 2014. május 16.

Hírnarancs

Bukott Molnár Zsolt és Obersovszky Péter, károgó Orbán, furcsa lengyelek. És talán egy új magyar Guinness-rekord! Híreink.

„Reggel tíz, ébredek / Kinézek az ablakon, végre péntek” – hogy miért pont ezen a héten jutott eszünkbe a magyar líratörténet e kétségkívül halhatatlan klasszikusa, az felettébb jó kérdés, de hát az emberi agy különös jószág, hogy mást ne mondjunk, olyanokat kell feldolgoznia egy munkahét végén, mint például:

Hétfőn Molnár Zsolt még az MSZP budapesti elnökeként nyilatkozott nekünk (egyebek mellett az állítólagos szkinhedmúltjáról szóló vádakról és fideszes pénzekről is), tegnap este viszont Kálmán Olga szemei előtt lemondott a fővárosi pártelnökségről a támadások miatt. A budapesti MSZP-seket az index információi szerint meglepte a döntés, a legfőbb ok pedig az lehet, hogy Molnár úgy érezte: vadásznak rá – és távolról sem feltétlenül jobbról, inkább az Együtt–PM és a DK irányából. Más pletykák szerint a kanyarban volt már egy újabb Molnárral kapcsolatos botrány, úgyhogy inkább gyorsan kiszállt a buliból.

Itt, Budapesten az ablakon kinézve is nyilvánvaló, de azért rögzítsük a tényt, hogy Yvette itt hagyott végre bennünket. A jeles ciklon tombolt egyet hazánkban, a Balatonból még a vizet is kitáncoltatta, aztán ahogy jött, pont úgy távozott: ciklonsebességgel.

Orbán Viktor viszont az országban marad még jó ideig, de lehet, hogy jobb is így, mert ha elutazik, nem bír magával: a V4 miniszterelnökeivel közös pozsonyi fellépésén például megint azzal jött, hogy az ukrán balhéban nemcsak Oroszország a problémás elem, hanem maga Ukrajna is, ahol szerinte semmi sem garantálja, hogy demokratikus kormányzat alakuljon. Másrészt az sem jó senkinek (neki főleg, tehetjük mi hozzá), ha az EU és Oroszország között elakad a bizniszelés. Donald Tusk lengyel miniszterelnök idáig hallható kattogással ingatta szomorú fejét Orbán szavait hallgatván.

Viszont ha már lengyelek: náluk egy felmérés szerint 60 százalék feletti többség nem akar eurót. Amúgy a 28 EU-tagországból rajtuk kívül csak a dánok meg a britek ilyen elvetemültek még, ami nem is olyan rossz arány.

Na, de a legeslegnagyobb breaking még hátravan! Ma kiderült, amire szerintünk senki sem gondolt, hogy Magyarországon a turbófokozatra kapcsolt seggnyalás nem feltétlenül jár mindig üdvös eredménnyel! Ugyanis a közmédia nézettségi adatain világosan látszik, hogy az Obersovszky „Nyelv és Állvány” Péter vezette Este című úgynevezett műsort már csak kábé százezren bírják végigszenvedni (ők egyrészt javíthatatlanul mazochista honfitársaink, másrészt pedig olyanok, akiknél a macska véletlenül rálépett a távirányítóra, míg ők a kád vizében pihegtek), vagyis a jeles műsorvezető az Este korábbi táborának úgy 70 százalékát elüldözte. Könnyen lehet, hogy ez bizony már Guinness-rekord!

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk