Berlin felett a mennyezet – Orbántól Jimi Hendrixig

  • narancs.hu
  • 2014. május 8.

Hírnarancs

Orbán Viktor megmondta Merkelnek, hogy lesz. Találgatások az új kormányról, kés Kishantosba, önéletrajzot kell benyújtani bérletvásárláskor, de mivel szolgál a konkurencia? Szerelemcsütörtök Jimi Hendrixszel és Eric Claptonnal.

A Győzelem Angyala alulnézetből

Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét berlini hivatalos látogatása során fogadta Angela Merkel szövetségi kancellár. A megbeszélések nyílt és őszinte légkörben zajlottak, fogalmazott volna pár évtizeddel ezelőtt a sajtó, de most már más szelek fújnak, csak az eredmény azonos, egyelőre nem sokat tudni arról, hogy mire jutottak egymással. A Népszabadság a találka sajtó számára prezentált részéről ír, és az origo is a sajtó alapján próbál tájékoztatni, amikor kivonatol egy FAZ-cikket a német–magyar viszony alakulásáról, s kitér Orbán szereplésére a WDR konferenciáján.

Mindeközben a helyzet az, hogy van Ukrajna, meg lesznek az uniós választások, és mindez, ha nem is egy csodálatos barátság kezdetét jelenti Merkel és Orbán között, de valamelyest felértékeli a magyar miniszterelnök helyzetét. Annál is inkább, mert aligha lesz idehaza olyan erő, ami 25-én megszoríthatja a Fideszt, s az Európai Parlamentben a Néppártnak vélhetően szüksége lesz minden gombnyomásban jártas kézre – a Fidesz pedig abból alapíthatna iskolát ugyebár.

false

 

Fogjad, fiam, a tatyómat, oszt’ haladjunk!

Mindeközben itthon arról folynak a találgatások, hogyan is fog majd kinézni Orbán Viktor harmadik ciklusának első és második kormánya. Tényleg Szijjártó váltja-e Navracsicsot ősszel a külügy élén, mint ahogy az index véli tudni, vagy éppenséggel belehuppan-e Lázár valamelyik kifutófiúja Giró-Szász András még szinte meleg székébe, ahogy a hvg.hu jövendöli? Előbbi lehetőség mellett az szól, hogy Szijjártó eddig is külügyminiszternek látszott, vagyis külügyminiszterebb volt a külügyminiszternél, sz. h. Martonyinál, nyilván Navracsicsnál is bír majd külügyminiszterebb lenni. Utóbbi esetben meg Lázár János kifutófiúság iránti közismert vonzalma segíthet, hiszen maga is Rapcsák András táskahordozójaként aratta első politikai sikereit.

Anyja neve három példányban

Az milyen, hogy személyi igazolvány kell a bérletvásárláshoz? Nem az a szép ebben, hogy még Kádár alatt sem kellett hozzá, hanem az, ahogy ezt Vitézy Dávid megmagyarázza az indexnek.
Jó napot, kérek egy bérletet! Csak lassan, megvan a két ajánló?

Tárcsázza Kishantost!

A Greenpeace megint arról tudósít, hogy a jogviták lezárulta előtt nem bírt magával egy reménybeli bérlő, s traktorra, ekére kapván, előre hozta a döntést, adódik a kérdés, lesz-e következménye a partizánakciónak? Magyarország nem következmények nélküli ország, tehát lesz. Úgy hívják, kár.

Bottyán és Hunyadi, Gyurcsány és Vadai!

Csütörtök van, a hetilapok napja! Nézzük, miről ír a konkurencia! Nos, roppantul izgatja őket a DK és a jobboldali sajtó többfrontos küzdelme, amiben tagadhatatlan gigászok csapnak össze nemcsak a centerpályán (a Heti Válasz címlapján az ifjú Taróczy Balázs, innen a metafora), de a döngölt talajú edzőpályán is. A Heti Válasz némi kajánsággal idézi fel Vadai tegnapi vendégszereplését a HírTv-ben, ahol nevezett nekiugrott a műsorvezető hölgynek, aki igyekezett nem adós maradni… satöbbi, satöbbi, Kálmán Olga és Schiffer már nem éltek hiába.

A szemfüles 168 Óra pedig, hogy, hogy nem, azt szúrta ki, hogy Gyurcsány Ferenc ismét pert nyert a Magyar Nemzet ellen valamiért.

Nos, ezek után már szinte félve jegyezzük meg, hogy megjelent ám a Magyar Narancs e heti száma is, van benne egy rohadt jó interjú Jack Bruce-szal, a valahai Cream királyi basszerével, tehát mi most rendelünk szépen egy kávét és egy konyakot, hátradőlünk a fotelban, s meghallgatjuk a Sunshine of Your Love-ot. Basszus, kétszer is egymás után, mert ekkora urak vagyunk. Előbb tényleg a Creamtől, aztán meg Jimitől, hogy tudja mindenki, mitől döglik máig a légy.

Figyelmébe ajánljuk