Dúl a reklámháború

  • narancs.hu
  • 2014. június 19.

Hírnarancs

Talán megússza a reklámadót az RTL, Mészáros Lőrinc csalafinta vagyonnyilatkozatot tett, a rendészeti államtitkár III/II-es volt, Lana Del Rey idősebb palit szédít. Csütörtök és a hírek.
Lana Del Rey

Lana Del Rey

 

Az egyébként siralmas és sötét, de azért számos szórakoztató fordulatot (nézzék csak az RTL híradóit!; szerintünk ma sem lesz unalmas) is szállító RTL–Fidesz-háború ma két hírrel is hozzájárult a csütörtökhöz:

Először is, ha igazak a Portfolio számításai, akkor az RTL Klub, amelyre az új, brutálisan igazságtalan, kizárólag a csatorna megfektetésére (és így a Tv2 erősítésére) szolgáló reklámadót írták, idén még megúszhatja, hogy reklámadót fizessen! Mégpedig a Tv2 megóvásának érdekében kivitelezett törvénymódosítás és a negatív adóalap miatt. Olvassák el a részletes érvelést itt!

A másik vonatkozó hír pedig az, hogy a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja szerint az RTL vezetősége hazudik, amikor azt állítja, hogy eddig is rendesen fizették a társasági nyereségadót. A fideszesek így arra kérik a kormányt, hogy indítson az ügyben mihamarább vizsgálatot. Szívesen fogadnánk az olvasókkal arra, hogy vajon indít-e, de úriember biztosra nem fogad.

Örüljünk inkább annak, hogy végre olvasható (immár 2 napja, csak nem verte nagydobra az Orbán-közeli gázszerelő-milliárdos-szotyizópartner) Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata! Ebből többek között kiderül, hogy 400 milliója van takarékbetétben, 20 kápéban, de mattfekete Bentley helyett például egyelőre beéri „csupán” egy Audi A5-össel. Kár, hogy a vagyonnyilatkozata, amint azt ma megírtuk, korántsem teljes – egy luxusvillát például hogy, hogy nem, lefelejtett róla az egyre magasabbra és magasabbra törő felcsúti férfi.

Az ugye világos, hogy a fidesz kommunistái igazából nem is kommunisták? Hát akkor abból sem lehet baj, hogy Tasnádi László, a frissen kinevezett rendészeti államtitkár III/II-es operatív tiszt volt, és van rá sansz, hogy 89-ben a Nagy Imre-újratemetés felügyeletében is részt vett, vagyis akkor még igencsak gyanús szemmel méregette az akkor még fiatal és reményteljes Orbán Viktort. Azóta viszont melléállt, hogy ő is részt vehessen az új renddel megajándékozott galaxis irányításában.

A hülyeségig lokálpatrióta budapestiekként (tisztelet a szerkesztőség kivételeinek, akiket az urbánus többség általában „a vidékiek” kifejezéssel illet, és akiknek külön traktorhely van fenntartva a szerkesztőségi parkolóban) kicsit rosszulesett nekünk, hogy a Republikon Intézet jelentése szerint a budapestieknek csupán negyede legalizálná a füvet, és harmaduk támogatja a melegházasságot. Utóbbi végül is nem katasztrofális arány, de azért, budapesti felebarátaink: ez így nem elég, szedjétek végre össze valahogy magatokat!

Amúgy meg hidegfrontok ide vagy oda, már jó néhány napja itt a nyár, amit mi mással is ünnepelhetnénk meg, mint a fülledt, bekábult slágerek nagy királynőjével, a morbid/művi/noiros/giccses popzenéjével két éve számos vitát kiváltó, de összességében igen nagyot szakító (7 millió eladott lemez!) Lana Del Reyjel, akinek most jött ki meglehetős új albuma, az Ultraviolence. A művésznő friss klipjében a főhősnő mellett egy sármos idősebb férfi (amúgy respektált tetoválóművész) vonzza a szemet, aki annyira, de annyira cool, hogy az már-már túlzás. Tessék csak figyelni:

Figyelmébe ajánljuk