Lázár János tényleg annyit is ér, amennyije van!

  • narancs.hu
  • 2014. június 18.

Hírnarancs

Testvérvárost választani tudni kell, ezt is Lázár Jánostól tanulja a magyar ember. Alföldi Róbert a hatalom miatt nem fog Magyarországról elmenni. Szerdán is tombolt a NER.

A megújuló MSZP VII. kerületi szervezete nagy többséggel Hunvald Györgyöt választotta elnökévé, tudta meg a hvg.huA kerület korábbi polgármesterét 2009 februárjában tartóztatták le, majd a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt 2009 novemberében emelt vádat ellene. A Fővárosi Törvényszék 2012 februárjában első fokon Hunvaldot másfél év szabadságvesztésre és 21 millió forint megfizetésére ítélte, igaz, addigra már több évet töltött előzetes letartóztatásban. Hunvald György változatos pályájáról itt és itt olvashat bővebben.

Lázár János karrierje töretlenül ível az egekbe: a Miniszterelnökséget vezető miniszter újabb pozícióhoz jutott, mivel a kormány őt jelölte ki a 2014–2020-as programozási időszak tervezésének koordinációjáért felelős uniós főtárgyalónak. Ha az ember valóban annyit ér, amennyije van – amint azt Lázár korábban oly szépen megfogalmazta –, akkor Lázár János már nagyon-nagyon sokat ér.

Lázár nemcsak sokat ér, hanem élelmes is: amint a Blikk megtudta, a Miniszterelnökséget vezető politikus Hódmezővásárhely polgármestereként háromszor is elutazott kíséretével a Cannes melletti Vallauris Golfe-Juanba, a Földközi-tenger partjára. A napilap a volt hódmezővásárhelyi polgármester 2006 és 2012 közötti városvezetői kiruccanásainak adatait vizsgálva szúrta ki ezeket az utakat. Lázár tutira ment, ugyanis mindannyiszor strandszezonban vezette a város küldöttségét testvérvárosukba, ahol nyolc-nyolc napot töltöttek. A francia Riviérán található Vallauris Hódmezővásárhelytől 1500 kilométernyire fekszik, Lázárék autóval utaztak oda. A hivatal tájékoztatása szerint a polgármesteri autó benzin- és autópályamatrica-költsége 186 ezer, 195 ezer, illetve 212 ezer forintba került.

false

Nem jár nyomravezetői díj a 2002 májusában nyolc áldozatot követelő móri bankrablás valódi elkövetőihez elvezető fegyverek megtalálójának. A Fővárosi Törvényszék szerdai jogerős döntésével helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely elutasította Sz. Istvánnak az Országos Rendőr-főkapitányság ellen benyújtott keresetét. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2002-ben 25 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, amelyet a megvádolt Hajdú Lászlóra és Kaiser Edére terhelő vallomást tévő „koronatanú” meg is kapott. A bűnvádi alkuban megszületett vallomásból azonban éppen a lényeg nem volt igaz, Kaiseréknak semmi közük nem volt a szörnyű mészárláshoz. Kaiser Ede meg is kezdte életfogytiglani börtönbüntetését, amikor Sz. István 2006 októberében egy fémkereső segítségével a Tatabánya és Tarján közötti erdős területen gépfegyverválltámaszt, hátizsákot, lőfegyvereket, lőszereket és egyéb ruházatot talált, és a bizonyítékokat a rendőrség számára átadta. Mint kiderült, a móri bankrablásnál használt eszközökre bukkant, amelyek aztán elvezették a nyomozókat az igazi tettesekhez. A bíróság indoklása szerint azonban a megtalált tárgyak, bár a büntetőeljárás bizonyítási eszközeként szolgáltak, nem minősültek a díj kifizetését megalapozó „teljesítésnek”. „Méltó” lezárása ez annak az eljárásnak, amelynek során a rendőrség és az igazságszolgáltatás amit csak lehetett, elcseszett. A magyar kriminalisztika legnagyobb rendőrségi kudarcáról itt olvashat bővebben, a bizonyítékokat megtaláló Sz. Istvánnal készített interjúnkat pedig itt találja.

Időben szólunk: állat a holnap megjelenő Magyar Narancs! (Már megint.) Van benne többek között egy remek interjú az RTL Klub vezérigazgatójával, Dirk Gerkensszel, akit az RTL-Híradó hirtelen támadt bátorságáról is kifaggattunk, van egy pompás Alföldi Róbert-interjú, és van például az elvtárs- és polgártársurak magyarországi vadászvilágát föltérképező kitűnő feltáró cikk. És még sok minden más érdekes!

Figyelmébe ajánljuk