Feljelent, lök, pusztít, lelő – ez történt hétfőn

  • narancs.hu
  • 2013. november 11.

Hírnarancs

Mesterházy Brüsszelig fut, Bajnai jövőt lát, Balázs Péter újfent titokzatos. A Fülöp-szigeteken pedig szar. Ez történt hétfőn.

Unalmas hétfőt tudhatunk magunk mögött – már ami a belpolitikai történéseket illeti. Mi sem igazolja ezt jobban, hogy a nap hírét Mesterházy Attilának sikerült szállítania.

Mesterházy felszólal

Mesterházy felszólal

Fotó: MTI – Beliczay László



Az MSZP elnöke ugyanis az Országgyűlésben bejelentette: pártjával együtt feljelentik a magyar kormányt az Európai Bizottságnál az E.On megvásárlása miatt. Tiltott állami támogatás – így szól a kulcsszó ez esetben. A jobboldal pedig ezután megint jöhet a hazaáruló és idegenszívű fordulatokkal. Hiszen ki az az állat, aki saját országát jelenti fel? Rogán már meg is mondta: a baloldal a rezsicsökkentést támadja. A parlament különben sem volt ma (sem) izgi hely: már az is hírértékkel bírt, hogy Pállfy István bevallotta, nem is ivott.

Ma derült ki az is, hogy szombaton Bajnai testőre arrébb lökött egy operatőrt. Ha a főnök egy év múlva tényleg miniszterelnök lesz (ahogy ezt legutóbbi interjújában megjósolta), csodálkoznánk, ha ez a figura védené.

Nehéz szavakkal elmondani, milyen az, amikor több mint 600 ezer ember nem tud hazamenni. A Fülöp-szigeteki tájfun ugyanis ezt okozta. Az ilyet inkább látni kell: szerencsére (sajnos?) lehet, ide kattintva.

Ehhez képest Észak-Korea még mindig brutális: egy nap alatt 80 embert végeztek ki nyilvánosan több városban – értesült a szomszédos Szöul. Volt olyan lövetés, amit 10 ezren bámultak végig.

Jöjjünk is haza! Tizenkettő, igen, 12 nyugdíjas tüntetett a svéd nagykövetség előtt a miatt a csúnya film miatt. A hangulat ennek megfelelően kegyetlen volt a tudósítás szerint.

Balázs Péter titokzatos: nem árulta el az MTI-nek, hogy pályázik-e megint a Víg élére. A kis csintalan akkor is sumákolt, amikor aztán pályázott! Vajon most igazat mondott? Vagy nem?

Az atlatszo.hu külön oldalt indított a hazai korrupciós esetek dokumentálására. Névtelenül működik a dolog, és azt szolgálná, hogy fehéredjen az ország. Előbb vagy utóbb.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.