Aki másnak tiltott munkagödröt ás…

  • narancs.hu
  • 2013. november 10.

Hírnarancs

Úgy látszik, a pofátlanságnak tényleg nincs határa, de azért az se rossz, amit Tarlós István és Vitézy Dávid, félretéve minden ellenségeskedést, a budapestiekhez intézett közös közleményében ír.

Szombaton Budapesten ismét a forgalmi káosz volt a nyerő, pontosabban az arra adott magyarázat. A Baross téren immár évek óta tüsténkedő építési vállalkozók egyike döntött úgy, ha már úgyis ilyen szép idő van, lezár egy forgalmi sávot, és tesz bele egy pofás munkagödröt. Nem mintha az efféle művelet ne lenne ismerős mostanában a fővárosban, ám itt annyiban bonyolódott a helyzet, hogy a vállalkozó elfelejtett szólni az illetékeseknek, a fővárosnak, a BKK-nak, azok meg csak néztek ki a fejükből, mint a meglepett buszsofőrök, jobb híján kihívták a rendőrséget, és a „munkagödör haladéktalan visszatöltésére” szólították fel a kivitelezőt.

Úgy látszik, a pofátlanságnak tényleg nincs határa, de azért az se rossz, amit Tarlós István és Vitézy Dávid, félretéve minden ellenségeskedést, a budapestiekhez intézett közös közleményében ír: „Az elmúlt évtizedeket sajnos jellemezte az engedély nélküli munkavégzések következmények nélkül maradása, a közlekedők pedig részben érthető módon a közúti közlekedés szándékos akadályoztatásaként élhették meg a kialakult állapotokat. A hatékonyabb közútkezelői fellépés érdekében már megkezdtük egy gyors, operatív beavatkozó közúti zavarelhárító egység felállítását.”

Azért arra kíváncsiak lennénk, ha már az „elmúlt évtizedeket sajnos jellemezte” ilyesmi, akkor ez miért csak most jutott az eszükbe? És ha már Tarlós, jó lenne tudni, hogy mi ez a szánalmas játszadozás a Vígszínházzal? Meg hát az a nyílt levél se kutya, amit Vitézynek írt a buszsávokról meg a zöldhullámokról. Főpolgármester úr! Megmondaná, ki súgott önnek?

Még jó, hogy azért a 21. században is vannak olyanok, akik nem szorulnak súgókra, számukra viszont egyedül a kinyilatkoztatás az üdvözítő. Itt van mindjárt Orbán Viktor, hogy a legismertebbet említsük. Mégis okozhat meglepetést most is kinyilatkoztatásaival, de az igazi csemege most az, ahogy a kormánypárt reagál. Az történt ugyanis – nem először és vélhetően nem utoljára –, hogy Orbán pénteken közölte a rádióban, hogy csökkenni fog a disznó áfája, mire a Fidesz 24 óra elmúltával egy pompás közleménnyel reagált: „Talpra állhat a nehéz helyzetben lévő magyar sertéságazat az élő és fél sertés áfacsökkentésének köszönhetően, így a hazai vidék számára a sertéstartásban és -feldolgozásban több tízezer munkahelyet tudunk megmenteni, sőt újakat tudunk létrehozni.” Lehet, hogy ezt nevezik arányos munkamegosztásnak?

Ám ez ma már kevés ahhoz, hogy Orbán legyen a hétvége sztárja. E heti nyertesünk egyértelműen a vácszentlászlói fagyállós Gyula, aki a bulvársajtó szerint azzal, hogy megmérgezett egy tolvajt, „rettegett bűnbandát leplezett le”, így hát nem csoda, hogy sorban állnak nála az ügyvédek, mert annyira szeretnék elvállalni a védelmét.

Valószínűleg a bírók nem állnak sorba, hogy ők ítélhessék el.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.