Háború Budapest ellen, háború a kormány ellen – És Grosics…

  • narancs.hu
  • 2014. június 13.

Hírnarancs

Lázár János már a fővárost ostromolja, az RTL Klub pedig Orbán Győző bányáját. Kulka Jánosnak válaszolt a kormányfő. És elhunyt Grosics Gyula. Ez történt pénteken.

Nagyon úgy tűnik, hogy Lázár János úgy döntött, megszívatja Budapestet (is). Az index.hu cikke szerint az elkövetkezendő években nem érkezik a fővárosba majd uniós fejlesztési pénz – ami ugye nonszensz. Lázár ehelyett állítólag azt akarja, hogy minden pénz vidékre kerüljön, például Hódmezővásárhelyre. Az Index ma össze is szedte, hogy miket bukhat a főváros: „14 előkészített budapesti közlekedési projektet húzott le a kormány a 2014–2020-as beruházások közül. A CAF-os villamosbeszerzés áthúzódó ütemén kívül nem is maradt fővárosi beruházás rajta.” Villamos, a három metró és a fogaskerekű járhat pórul. Hogy ennek mi értelme? Kérdezzék Lázár János!

A kormány szerint az RTL bosszúhadjáratba fogott. Az új típusú híradókra gondolnak, ahol kellemetlen helyzetbe hozzák Gulyás Gergelyt, és pellengérre állítják Mészáros Lőrincet is. Szóval, hogy úgy működnek végre, mint egy rendes híradó. Azt írják, hogy „helytelen, hogy az RTL Klub bosszúhadjáratot indít azért, mert Magyarországon is adót kell fizetnie. Az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért”.  A híradóban ugyanis – láss csodát – épp Orbán Győző vagyonosodását vizsgálták meg ezúttal. Nézze meg Ön is, min akadtak ki a kormánypártban! Itt.

Kulka János választ kapott Orbán Viktortól. A neves színész azért írt levelet a kormányfőnek, mert Kerényi Imre azt emlegette, amit. (Buzilobbit, ugye.) Orbán már válaszolt is, igaz, semmitmondóan. Kulka erről azt mondta a Klubrádióban: „ahogy az olvasható volt a nyílt levélben, kérdéseket tettem föl, amire érkezett is egy nagyon kedves, szűkszavú válasz a miniszterelnök úrtól, amiben megköszöni az észrevételeimet, és sok erőt és sikert kíván. Tulajdonképpen azt sajnálom, hogy arra a három-négy kérdésre, amit föltettem neki, arra nem… arra igazán nem érkezett válasz. De lehet, hogy ez a köszönöm az észrevételeit azt jelenti, hogy valami történni is fog.”

Elhunyt Grosics Gyula. A „Fekete Párduc” a magyar válogatott 1948 és 1954 között veretlen csapatának állandó kezdő kapusa volt. A Budapesti Honvéd színeiben játszott, és 1952-ben a helsinki olimpián olimpiai bajnok lett a magyar válogatottal. Részletesen itt olvashat Grosics Gyuláról.

Figyelmébe ajánljuk