A gólt berúgják, a galambot megeszik – A szocialisták az összes pedagógust kirúgnák

  • narancs.hu
  • 2014. június 15.

Hírnarancs

Ahol foci van, ott foci van. És hétvégén sem lesz műsorváltozás.

Úgy ült a nyakunkra a labdarúgó-világbajnokság, hogy alig látunk ki alóla. Szombaton Uruguay nagyobbat égett, mint a spanyolok pénteken, az olaszok megverték az angolokat, Drogba a japán válogatottat. Budapest a kivetítők városává vált, azokból is futballrajongó lett, akik a szabályokat sem ismerik.

Lehet, hogy a jövő csirkéje a galamb? A Somogy megyei online „Újra meg kellene honosítani a galambtenyésztést faluhelyen” című lelkes tudósítása szerint simán elképzelhető. Mindenesetre tanulságos hétvégi program lehetett az észak-zselici Szentbalázs településen megrendezett Népi Ízőrző Napok, ahol galambételekből rendeztek főzőversenyt. „A jelentkezők két és fél kilónyi húst – öt madarat – kaptak, s ezekből kellett minél igényesebb fogásokat varázsolniuk: volt, aki ragulevessel, más göngyölt galambmellel készült, s akadt, aki gombás-zsályás töltött galambot szervírozott, és természetesen pörköltet is főztek a versenyzők” – írja a sonline.hu. Kissé morbid, hogy ugyanekkor reptető bemutatót is tartottak még élő példányokkal.

false


Mondtuk már, hogy ha a csapból is a foci folyik, akkor mit tudnánk ehhez hozzátenni? Netán azt, hogy Véber György lett a Pécs vezetőedzője? És? Véber a Mezőkövesddel a következő eredményt produkálta: 27 meccsből 6 győzelem, 5 döntetlen, 16 vereség. „
Matyi Dezső tulajdonos kérése is az volt, hogy látványos, szórakoztató focit játsszunk az eredmények érdekében és a közönségünk szórakoztatására. A feladat szakmailag is komoly kihívás lesz, de a feltételek adottak, így csak rajtunk múlik a sikeresség” – mondta Véber új munkáltatójáról a pmfc.hu-nak. Abban biztosak lehetünk, hogy Véberen nem múlik a dolog. Tavaly messze ő volt a magyar foci legszórakoztatóbb figurája: nyilatkozatai egy-egy vesztes meccs után valóban élményszámba mentek.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy maximum feltűnésmentes kedélyeskedés lett az a civil piknik, amelyen a Városliget átépítése ellen tiltakoztak. Pedig összegyűlt 10 000 aláírás, nem mintha számítana, de talán lesz ez még több is.

Az Igazságügyi Minisztérium a Nagy Imre-újratemetés 25. évfordulója kapcsán közleményben tudatta: „soha nem születhetnek politikai megrendelésre ítéletek”, a Fidesz meg azzal jött – mindenféle apropó nélkül –, hogy „a szocialisták ma sem becsülik a pedagógusokat”. „A Gyurcsány–Bajnai-kormány alatt pedagógusok tömegét tették az utcára és csökkentették a fizetésüket” – írják, hozzátéve, hogy „a Fidesz a tavaly megkezdett béremelési programot idén is folytatja”. Alleluja, bár hallottunk olyan esetről, hogy az egyik iskolában felszólították a szülőket, hogy ők készítsenek hidegtálat a pedagógusnapi ünnepségre.

Ennek ellenére a Fidesz efféle szocizós, tét nélküli közleményeit valószínűleg már évek óta valami generátor készíti, ám ahogy elnézzük, az új ellenség, az RTL Klub letámadását sem bízzák az emberi agyra. Legalábbis épeszű ember nem fogalmaz meg olyan kommünikét, amelyről még pénteki híreinkben emlékeztünk meg.

Végül egy holnapi programajánló, ami minden ízében kimeríti a „hétvégi népünnepély” fogalmát. A Hősök terén az Omega és a Scorpions ad ingyenkoncertet Orbán Viktor beszédének 25. évfordulója alkalmából – az ünnepelt távollétében. Tudják, mit gondolunk erről?



Figyelmébe ajánljuk