Hányszor hazudott ma Orbán Viktor?

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 25.

Hírnarancs

A tippelésben segít, ha felidézzük, ma éppen milyen füllentéseken kapták az aranyszájú vezetőt. Két hibátlan, korszakos videót is mutatunk mellé!

Jó napot kívánok – hazudta Orbán Viktor. Uj Péter publicisztikája jutott a hírolvasó eszébe ma este, habár abban a békebeli írásban még Kovács László szerepelt. De mi másra gondolhatnánk, amikor bárhová nézünk, Orbán hazugságait látjuk.

És most nem is nagy hazugságokra gondolunk, csak a kínos apróságokra. Az Átlátszó például úgy jutott hozzá a reklámadó bevezetését előkészítő háttértanulmányhoz – amit ma tettek közzé itt –, hogy Orbán azt hazudta a rádióban: „a háttérszámítások léteznek és nyilvánosak is”. Mivel természetesen nem voltak nyilvánosak, az Átlátszó kikérte őket, bár okosabbak nem lettünk tőlük. Igen, ebből is az derül ki, hogy az RTL Klubra találták ki az egészet, hiába hazudja az ellenkezőjét Orbán az államtitkára szájával azóta is.

Üdvözlöm! - hazudta Orbán Viktor

Üdvözlöm! – hazudta Orbán Viktor

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az viszont már a hazudozás magasiskolája, amikor két szót mondasz, és kétszer buksz le vele. Hiszen amikor Orbán Viktor azt bírta belemondani a Hír24 kamerájába, hogy a felcsúti stadionban „nincs közpénz”, akkor mindenki rögtön tudta: nem mond igazat. Hiszen Tao bácsi pénze is állami pénz, a stadion pedig abból épült. De az Orbán focialapítványának közhasznúsági jelentését búvárló mfor.hu azt is kiszúrta, hogy az Emmi 2013-ban közvetlenül is támogatta az alapítványt. Ha ez nem közpénz, akkor nem az, hogy zöld az ég és kék a fű, hanem ég a fű és sállálá.

Ezek után már erős gyanakvással fogadjuk azt is, ha Orbán a családi nyaralásról nyilatkozik. A Blikk olvasója fotózta le, ahogy Lázár Jánossal és feleségeikkel repülőznek. Orbán azt mondta a lapnak, hogy Zürichbe repültek magánútra, „ahol az ottani bazilikában egy csodálatos koncertet néztünk végig”. Valahogy ott motoszkál bennünk a gyanú, hogy nem kizárólag a Szentegyházi Gyermekfilharmónia miatt mentek olyan messzire.

De most már elég a rosszindulatú feltételezésekből! Mert azért azt mi sem állítanánk, hogy Orbán mindig, minden kérdésre hazugsággal válaszol. Hiszen van olyan is, amikor egyáltalán nem válaszol semmit – például ha arról kérdezik, „miért nevezett ki államtitkárnak egy volt III/II-est?”

Történt még ma valami a politikában?

Meghalt Richard Attenborough.

Végre lehet fapadossal repülni Lisszabonba.

És annak is nagyon örülünk, hogy Miley Cyrus nyerte a legjobb klip díját az MTV Music Video Awards gáláján. Egyrészt mert maga helyett egy hajléktalan srácot küldött fel a színpadra, ami derék dolog, másrészt mert így megmutathatjuk a díjazott videó átiratát, amely – az eredetivel szemben – igazán eredeti, sőt, drámai. A golyón lovagló művész a pornóipar kipárnázott királya, Ron Jeremy.

De a nap videója természetesen Falus Ferencé. Ha holnap felébredünk, és ez a videó még mindig ott lesz, megpróbáljuk szavakba önteni az érzéseinket. Addig reménykedünk.

Figyelmébe ajánljuk