Ágytálat kapott Balog Zoltán, menekült az államtitkár

  • narancs.hu
  • 2016. május 8.

Hírnarancs

Demonstráció Balog ellen, demonstráció a CBA ellen, demonstráció Tarlós ellen. Kilenc helyen választanak. A hétvége hírei.

Bukik-e Lezsák?

Kilenc településen (Palé, Abádszalók, Karancslapuj, Jenő, Karos, Pilisszentiván, Kocsord, Lakitelek, Paks) tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást, eredményeink még nincsenek, de az biztos, hogy a legizgalmasabb megmérettetés Lakitelken zajlik. Az Index szerint „Lakitelken 2014-ig a Fidesz kormányzott, ám ekkor némiképp váratlanul a független Zobokiné Kiss Anita legyőzte a Fidesz-Nemzeti Fórum, vagyis lényegében az itt legbefolyásosabb kormánypárti Lezsák Sándor jelöltjét. Zobokiné négy százalékkal, 72 szavazattal nyert, de ami az igazi problémát jelentette számára: a testületben maradt többségben a Fidesz. Zobokiné az állítása szerint próbált megállapodni a kormánypártiakkal, személyesen Lezsákkal is, ám a veszekedés másfél éve folyamatos. Januárban ezért a fideszes alpolgármester, a most polgármester-jelölt Madari Andor kezdeményezésére feloszlatták a testületet.”

false

A nagy kérdés tehát, hogy Madari húzása bejön-e a Fidesznek? Ha ugyanis elbukja az időközit, az újabb pofon lenne Orbánéknak, leginkább Lezsák Sándor „alapító atyának”, akinek a neve lassan három évtizede összefonódott a településsel. Ami egyelőre biztos:  15 órakor elérte a választói létszám a 2014-es önkormányzati választás teljes részvételét: 1674-en szavaztak, ami 44%-os részvételi arány. 2014-ben összesen 1684 szavazó volt Lakiteleken.

Ajándék Balog Zoltánnak

„Egy kórházi kacsát adtak az ápolók Balog Zoltánnak. Azt mondják, a kiskacsa azt a hozzáállást fejezi ki, amit az egészségügy kap a kormánytól. Az ápolók szerint most már tényleg nem lehet tovább tűrni a megalázó, emberhez méltatlan munkakörülményeket” – tudósított az atv.hu az egészségügyi dolgozók tegnapi demonstrációjáról, amihez sem Balognak, sem az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkárnak nem volt semmi hozzáfűznivalója. A más ügyben sajtótájékoztatót tartó Mészáros János egyenesen menekült a riporterek kérdései elől. A teljességhez tartozik, hogy az ápolók nagyon tapintatosan kerülték az ágytál kifejezést ajándékukra, pedig mondhatták volna azt is.

false

Demonstráció a CBA ellen

Nagykovácsiban kacsalábon forgó CBA-szupermarketet akarnak építeni egy rétre, bölcsőde és óvoda, ráadásul önkormányzati irodák is lennének ott, ami tíz éven át havi 800 ezerbe' fájna a településnek. A tervről és az azt követő lakossági ellenállásról április végén írt a hvg.hu, a Civilek Nagykovácsiért Egyesület (Cinke) szombaton tüntettek is a projekt ellen. A Népszabadság beszámolója szerint a tiltakozók a polgármesternek szerették volna átadni azt az 1400 aláírást, amelyet az elmúlt hónapokban gyűjtöttek össze, de Kiszelné Mohos Katalin nem volt jelen, csupán azt az üzenetet hagyta, hogy hivatali időben majd átveszi a petíciót. „Néhány résztvevő plázastop feliratú, színes papírrepülőket dobált be a hivatal kertjébe, így üzent a polgármesternek” – olvasható a tudósításban.

Interjút adott Kiss László áldozata

„Felbosszantott, hogy koncepciós perről beszélt Kiss. Én is, ő is pontosan olyan jól tudja, mi történt. 55 év után sem fogja fel, hogy mit követett el” – indokolta Takáts Zsuzsanna, az eddig hitt áldozat az RTL Klubnak, hogy miért állt a nyilvánosság elé. A szombaton sugárzott interjúból az derült ki, hogy a most 73 éves asszony nemcsak a bűncselekményről beszélt, de arról is, hogy megfenyegették és meg is verték az apját, mert az akkor 18 éves lány nem vonta vissza a vallomását. „A családot komoly atrocitások érték, pénzt kínáltak, hogy vonjam vissza a pert. A nevelőapám azt mondta, ne aggódjak, ez ezzel jár, és kitartunk a végtelenségig. Nevelőapám cipészmester volt, nem pedig befolyásos ember, ahogy ez szintén tévesen jelent meg” – mondta.

Az interjút itt tekinthetik meg.

false

 

Koncert a Vörösmarty téren

Szombat délután ötkor megtelt a Vörösmarty tér Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjén. „Elsősorban azt demonstráljuk, hogy nagyon szeretjük Budapestet, és tudjuk, hogy Budapest is nagyon szereti a Budapesti Fesztiválzenekart. Beszéljünk arról, hogy milyen Budapestet szeretnénk! Elsősorban olyan Budapestet, ahol több a zene, a vidámság, az öröm, több a szeretet, kevesebb a gyűlölködés” – mondta a színpadra lépő karmester, aki korábban azt nyilatkozta, hogy „dilettáns hozzá nem értésről tett tanúságot a főváros és Tarlós István főpolgármester azzal, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar 2016-os évi támogatását éppen a szezon közepén, előzetes egyeztetés nélkül a negyedére csökkentette”.

Az eseményen forgatott Csillag Ádám is, rögzítette a teljes koncertet. Felvételét itt tekinthetik meg.

false

 

 


Figyelmébe ajánljuk