A fideszes propaganda azt bizonygatja, hogy Kocsis Máté nem egy gátlástalan hazudozó

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 5.

Hírnarancs

Kocsis Máté egyre mélyebbre süllyed, kínos helyzetbe került Baán László, megvédi az Emmi az Örökmozgót, újabb arany a vizes vb-n, és itt a rég várt légdeszka. Szívás a szerda, meg a hírei is.

Kocsis Máté, Kocsis Máté, Kocsis Máté

Kocsis Máté hazudik. A VIII. kerület polgármestere előbb az LMBTQ-embereket szemelte ki magának célpontul, hogy gyűlöletet keltsen, most a menekülteket. Tegnap esti Facebook-posztjában volt képe azt kamuzni, hogy a nemrég felújított leánykori nevén Köztársaság teret – amire felettébb büszke – „teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen.”

false

 

Fotó: MTI

A 444.hu is összerakott egy galériát, amelyen az MTI, azaz az állami hírügynökség képei láthatók, szintén csupa félelmetes eseménnyel: menekültek fociznak, alszanak és így tovább.

Misetics Bálint aktivista ezúttal Köztársaság téri lakosként írt válaszlevelet Józsefváros polgármesterének, amelyben szisztematikusan cáfolja meg Kocsis szavait. Közben gyorsan létrehoztak egy Facebook-csoportot is, amelynek az a neve, hogy Lehet-e egy menekültnek több lájkja Magyarországon, mint Kocsis Máténak? Naná, hogy lehet.

Délutánra már hadba vonult a fideszes sajtó is a méltatlan támadások kereszttüzében álló Kocsis Máté oldalán. A Pesti Srácok és a Napi Gazdaság is „Kocsis Máté nem hazudott” címmel közölt cikket, amit a polgármester úr aztán diadalittasan lobogtatott a Facebookon.

false

A Napi Gazdaságnak az ékesszóló magyar rendőrség azt nyilatkozta, hogy „2015. július 1. és augusztus 4. között – Budapest, Józsefváros területén olyan testi sértés esetében, amelynek elkövetési eszköze kés volt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy esetben rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hozzátette, a megjelölt időszakban, azaz 35 nap alatt Józsefvárosban önbíráskodás miatt két esetben rendeltek el nyomozást.” Amihez sietve hozzáteszik: „Lapunk úgy tudja, a rendőrség gyanúja szerint mind a három esetben külföldiek voltak az elkövetők.”

Túl azon, hogy a „külföldi” nem egyenlő a migránssal, bevándorlóval, „népvándorlóval”, azért még volt pár erős állítás a késelésen kívül is, amit bizonyítania kellene Kocsisnak. Ameddig világosan nem bizonyítja, hogy a menekültek a Józsefvárosban rendszeresen és tömegesen őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak, addig mindenki joggal hívja gyűlöletkeltő hazudozónak.

Balog Zoltán mint Maria

Ha másra nem, ezért a képért már megérte másik kedvenc politikusunknak, a lelkészminiszternek belengetnie, hogy ezentúl a mindennapos testnevelés mellett a közös éneklés is az iskolások kötelező és mindennapos elfoglaltsága lesz.

Balog Zoltán A muzsika hangjában:

false

 

Fotó: Facebook/BudapestBeacon

Aprópénz

A Városliget Zrt.-t vezető Baán László szüleinek Dembinszky utcai társasháza lett az egyik első nyertese a Városliget Zrt. pályázatának, amelyet a Városliget beépítésének népszerűsítése érdekében hirdettek meg a környező kerületekben – írja az Index. A Városliget Zrt.-t szerint „csak a véletlennek köszönhető, hogy a miniszteri biztos szülei abban a házban laknak, amely egy kitűnő pályázatot adott be”.

Közben Baán László a 444.hu-n reagált a hírre. Állítólag sem ő, sem a szülei nem tudtak arról, hogy a ház pályázott és nyert a programon. Baán „azonnal utasította a Városliget Zrt.-t, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a ház pályázatának érvénytelenítése érdekében, és tegyék nyilvánossá a beérkezett pályázatokat”.

Vagy örök, vagy nem

A Kultúráért Felelős Államtitkárság kiemelten fontosnak tartja az Örökmozgó Filmmúzeumot, ezért keresi működtetésének további lehetőségét – közölte ma az államtitkárság, miután az Örökmozgó ingatlanát az eddigi üzemeltető, az Emmi által fenntartott Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) hétfőn átadta a tulajdonos Budapest Film Zrt.-nek (Bufi). A Bufi igazgatótanácsa pénteken dönt az ingatlan további hasznosításáról. Az Örökmozgó tevékenységének ellátása érdekében az államtitkárság megoldást keres arra, hogy az egyetemes filmművészet részét képező, filmtörténeti jelentőségű alkotások továbbra is eljuthassanak a közönséghez – közölték.

false

 

Fotó: Facebook/Örökmozgó

Legjobb barátaink öröklött képessége

Újabb érdekes tény derült ki négylábú barátainkról, amit eddig nem is sejtettünk. Az Emory Egyetem élettani intézetében folyó projekt keretében a kutyákkal kapcsolatos evolúciós kérdésekre keresik a választ. Amerikai tudósok nemrég kimutatták, hogy az arcfelismerés öröklött képesség a kutyáknál – a kutatók az arcfelismerés agyi régiót azonosítottak az ebeknél.

Újabb arany a kazanyi vizes vb-n

Cseh László világbajnok 200 pillangón. Hosszú Katinka tegnapi 200 vegyesen nyert aranyérme után ez már a második győzelem. Csehnek van már egy bronzérme, 50 méter pillangón, míg a negyedik magyar érem Kapás Boglárka bronza 1500 méter gyorsúszásban.

Bukta

Mindeközben újabb kajakozó szervezetében talált drogot a Magyar Antidopping Csoport. Kucsera Gábor így a jó két hét múlva kezdődő milánói vb-n már nem indulhat. „Miután a versenyző elismerte, hogy hibázott, így a válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetjük” – nyilatkozta az Indexnek Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója. A vétkes sportoló akár többéves eltiltásra is számíthat.

Nyuszi vagy McFly

Légdeszka! Nem, nem vicc, és nem is holmi haluzás a Vissza a jövőbe! kultikus trilógiájából. Bemutatta a Lexus az első működő (!) légdeszkáit. Egyelőre még picit várni kell, míg az üzletek polcairól lekapdosható, vagy a közterületeken használható lesz. Már csak azért is, mert speciális körülmények kellenek a használathoz, a légdeszka ugyanis viszonylag kevés helyen működtethető, mert az eszköz a mágnesességet használja ki a lebegéshez, ráadásul 10 percenként folyékony nitrogénnel kell feltölteni ahhoz, hogy működőképesen tudja tartani a szerkezetet. Ez így egyelőre csöppet bonyolultan hangzik, viszont elég menő.

Figyelmébe ajánljuk