Kutyaszorítóban Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2014. február 9.

Hírnarancs

Szemtől szemben a Mazsihisz és Orbán Viktor. Paksi tárgyú molinót feszítettek a Sándor-palota erkélyrácsára. Sikerült megmenteni Kádár János sírját Budapesten, nem sikerült megmenteni egy állatkerti zsiráfot Koppenhágában. Folytatja ámokfutását a Heti Válasz. Vasárnapi hírek.

Mint a westernfilmek örök kisvárosának poros főutcáján, vasárnapra már csak ketten maradtak a magas felek, a Mazsihisz és a miniszterelnök. Lévén vasárnap délelőtt a Mazsihisz úgy döntött, hogy nem enged három fontos kérdésben: azt akarják, hogy a német megszállási emlékmű ne a jelenlegi tervek szerint épüljön meg, állítsák le a Sorsok Háza projektet és ne nevezzék ki a kormányzati történelmi intézet, vagyis a Veritas élére Szakály Sándort, vagy ha mégis, akkor a szervezet nem vesz részt a kormány idei holokausztév-emlékprogramjában.

A budapesti Zsidó Világkongresszuson

A budapesti Zsidó Világkongresszuson

Fotó: MTI

A dolog minimum kutyaszorítónak látszik Orbán Viktor számára, hiszen a zsidók első számú hazai szervezete nélkül celebrált holokausztév nyilvánvalóan sokfelé szerezne haragost neki szerte a világban, viszont ha nagyon meghátrál, nem csak fáradságosan domesztikálni próbált szélsőjobboldali szavazóit, de az erejében mélyen hívő saját szavazói egy részét is bukhatja. A Jobbik feltehetően röhög a markába, visszatérnek eltévelyedett farkaskáik.

Alighanem huszárcsínyt hajtottak végre az Együtt–PM aktivistái, amikor felmásztak a Sándor-palota erkélyére, s kifeszítettek két paksi tárgyú molinót, többé-kevésbé azon gyermeki vágyálmuknak hangot adva, hogy Áder János ne írja alá a paksi bővítésről szóló határozatot, melyben Orbán Szűz Mária helyett Vologya Putyinra bízza az országot. Ami azt illeti, láttunk már ennél életszerűbb kívánságot is, mint például hegyet elhordani zsebkendő négy sarkában, tevével átdzsalni a tű fokán satöbbi. Majd pont Áder nem fogja aláírni, amit Orbán az orra alá baszarint? Ugyan már!

Moldova György és az MSZP mindeközben megmentik Kádár János sírját, oké, lelkük rajta, az emlékezés fontos dolog még akkor is, ha a törekvésük komolyságát némileg beárnyékolja a tény, hogy a mondott helyen nem találhatók meg Kádár csontjai, s neje hamvait is elrabolták onnan máig ismeretlen tettesek. 800 ezer forintot kell csengetni 25 évre, nyilván kisebb összeg, mint amibe valami rendes emlékhely kerülne, pláne, ha Thürmer is beszáll, aki úgy van momentán a dologgal, mint akinek a fogát húzzák, de ciki lenne egyértelmű nemet mondani, hisz választási kampányának épp a minap tette meg főhősévé Kádár Jánost egy – köztünk szólva elég dögös – kampányszpotban.

A koppenhágai állatkertben kivégeztek egy zsiráfot, mert nem kellett a kutyának sem, csak a tigriseknek.

Mint anno 1980-ban a komplett magyar sajtó, úgy ma, 2014-ben a Heti Válasz is az amerikaiak ármánykodásától félti az oroszok olimpiáját. Mintha 34 év el sem telt volna. Ne áltassuk magunkat, Orbán Viktor immár a HírTv-t, a Magyar Nemzetet és a Magyar Hírlapot is leköröző talpnyalói harmincnégy évnél sokkal többet akarnak elvenni tőlünk: a hitet, hogy érdemes volt nekivágni. Erről a sajtótörténet színe előtt számot kell adniuk (ahogy a kampányszínházas hagymázról is). A számokkal persze nincs sok bajuk, hisz azt is bebizonyítják, hogy á, nem is Szotyi rendezi a világ legdrágább olimpiáját. Hát, persze.

Figyelmébe ajánljuk