Legyen mindenki Rogán Antal szomszédja!

  • narancs.hu
  • 2013. december 20.

Hírnarancs

Lopják a földet, lopják az áfát, lopják az egész karácsonyi vásárt... Akkor mégis minek örüljünk ma este? A nap hírei.

Ma délután véget ért az Európa Tanács ülése, amelyen megállapodtak a bankunió felállításáról. Magyarország – értsd: Orbán Viktor – még gondolkozik, de alapvetően nincs ellenére a csatlakozás. A bankok befizetéseiből összerakott közös mentőcsomag 2025-től aktivizálódna, tehát jó sokára, az ötödik Orbán-kormány uralkodásának idején.

„Három dologra vagyok kíváncsi ebben az ügyben már elég régóta: ki, mit és mikor követett el?” – kérdezte ugyancsak Brüsszelben Orbán Viktor Horváth Andrástól, aki tegnap este az Egyenes beszéd vendége volt, miután reggel hozzá érkeztek váratlan vendégek. Az ellene folyó eljárás a TASZ, a Transparency, K-Monitor és az atlatszo.hu közös közleménye szerint jogsértő lehet.

Jogi vonalon is Orbán Viktoré a nap mondata, természetesen: „A Kúria a bankok oldalára állt, de mi maradunk az emberek oldalán.” Milyen szerencsések az emberek!

De a legszerencsésebbek azok a derék nemzeti nagytőkések, akik trágyává nyerték magukat a földpályázatokon. A hvg.hu Ángyán Józseffel beszélgetett, aki az összes megyére kiterjedően feldolgozta a földbérletpályázatok eredményét.

Rogán szomszédjának lenni pedig már több is, mint szerencse, az maga a hosszú, eredményes élet titka. Néhány trafikocska után a bazilika előtti vásárból is szomszéd uram profitálhat. A Nemzeti Kulturális Alap pedig támogatja is a kirakodóvásárt, úgy látszik, meggyőzőek voltak a pályázat érvei: „Az adventi gyertyagyújtással, koszorúval, jászollal és a bazilika fényfestésével még inkább elmélyítjük a felnövekvő generációk érdeklődését a vallási kultúra és hagyományok iránt.” Részletek itt.

A felnövekvő generációk és a karácsonyi ajándékvásárlók figyelmébe ajánljuk Borbély Szilárd könyvét, a címe: Nincstelenek. Két lista is elénk került a nap folyamán, amely az év legjobb könyveit rangsorolja, ezt is Borbély nyerte, meg ezt is. De a Narancs olvasói már rég tudják, hogy nem akármilyen regényről beszélünk, hiszen idejekorán elolvasták kritikánkat. Olvasni karácsonykor is lehet – ennél biztatóbbat ma már nem tudunk mondani.

Figyelmébe ajánljuk