Mindenki veszít

  • narancs.hu
  • 2013. december 19.

Hírnarancs

A trafikbuli igazából senkinek sem jött be, a magyar focit új titán vezeti, Putyin elsüt egy kegyetlen tréfát. A hírek ma nem vicceltek.
Pintér Attila

Pintér Attila

 

Szürke, kissé nyálkás napunk volt, és pont ilyenek voltak a hírek is:

Végre van új szövetségi kapitánya a nagy sikerű, reménydús magyar futballválogatottnak! Noha jelentős külhoni erőről szóltak előzetesen a hírek és óhajok, az MLSZ végül a Győr edzőjét, Pintér Attilát nevezte ki a posztra. Ő volt az, akiről az FTC játékosai 9 éve, amikor eljött a klubtól, egyebek mellett ezt mondták: „Pintér megalázó hangnemben beszélt velük, a brazil Leandrót csak »buzi brazilként« szólította, korábbi edzőjüket, a szaktekintély Garami Józsefet pedig úgy emlegette, »a múmia«.” Szóval a megfelelő ember került a megfelelő helyre megint.

Menjünk még egy szinttel lejjebb: a Világgazdaság trafikügyi cikkének címe minden lényeges tudnivalót kifecseg: Egyre kevesebb cigi fogy, mindenki bukott. A részletekért ide kattintsanak.

És ez még mindig nem a pince volt, mert oda most érkezünk el: a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András otthonát megszállták a rendőrök, és vitték, ami a kezük ügyébe került. Állítólag azért, mert személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsítják Horváthot. Ilyen az élet, a véletlenek különös összjátékába pedig csak a javíthatatlanul paranoid brüsszelita hangoskodók látják bele a felettébb pitiáner bosszúkísérletbe burkolt nyílt fenyegetőzést.

Az viszont legalább részben vidám (például Fletó testvér számára), hogy a Tárki szerint a DK már lenyomja az Együtt–PM-et.

A nap fekete vicce pedig az, hogy Vlagyimir „Gyed Maróz” Putyin kegyelmet ad Hodorkovszkijnak – éppen akkor, amikor a 2005-ben elítélt olajcápa egyébként is szabadulna. Amúgy a Pussy Riot zenekar aktivista tagjai is kábé így, vagyis akkor kaphatnak amnesztiát, amikor már teljesen mindegy, szóval tekintsünk Keletre, máris szebbnek látszik minden a Kárpátok ölében.

De nem, tekintsünk inkább Nyugatra mégis! Korunk r&b-szupersztárja, pophercegnője és ultradívája, vagyis Beyoncé Knowles a múlt héten teljesen váratlanul piacra dobta új lemezét, és azóta a 14 számhoz készített 17 klip is csorog szépen kifelé a videomegosztókra. A zenerovatnak egyelőre az a kedvence, amit Terry Richardson készített az XO-hoz – ha fejben már menekülnénk innen, ahhoz is kiváló választás:

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.