Magyar zászlók a Tienanmen téren – Itt az influenzajárvány!

  • narancs.hu
  • 2014. február 12.

Hírnarancs

Míg Orbán hivatalos útján vetít a kínaiaknak, idehaza hivatalosan is kitört az influenzajárvány. Akik még talpon, azok tüntetnek vagy aláírást gyűjtenek. Amerikában meg sportkocsikat nyelt el a föld. Híreink.

Viccesen indult a nap, Orbán Viktor a kínaiakat szórakoztatta Pekingben, Balog Zoltán viszont aláírt egy együttműködési szándéknyilatkozatot a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatban. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, reggelig sorolhatnánk, mennyi, mennyi megállapodás köttetett az elmúlt órákban a felhőtlen kínai–magyar barátság jegyében, mégis inkább azt az elemét emelnénk ki a Fidesz.hu távol-keleti turnéról szóló tudósításának, melynek láttán az ötven évvel ezelőtti Népszabadság szerkesztői is sárgulnak az irigységtől: „Pekingben a magyar delegáció látogatásának tiszteletére sok forgalmas köztérre kitűzték a kínai mellé a magyar zászlót, így például a város központjában lévő híres Tienanmen téren is egymás mellett lobognak, és a küldöttség mozgásának idejére – számtalan rendőr segítségével – több forgalmas utat is lezártak az akadálytalan haladás érdekében.”

false

 

Fotó: MTI/Trebitsch Péter

Nagy kár, hogy nemzeti büszkeségünket beárnyékolja az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) MTI-hez eljuttatott közleménye, mely szerint „a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint február 3. és 9. között országosan 17 100 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 20 százalékkal több az előző hét adatainál. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon az év hatodik hetében megkezdődött az influenzajárvány.”

Akik nem estek ágynak, és ráadásul a EVM Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Zrt. munkavállalói, azok – mintegy százan – a cégtulajdonosokat képviselő ügyvédi iroda előtt tüntettek Budapesten. Imrik Tamás, a üzemi tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a februárban esedékes bérüket  nem kapták meg. Nagyon úgy tűnik, hogy nem is fogják megkapni. Noha Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke biztosította a megjelenteket, hogy a legnagyobb szakszervezeti szövetség kiáll értük, ugyanakkor felolvasta az EVM vezérigazgatójának lemondó nyilatkozatát is, aki azt javasolta, hogy a cég eszközeinek értékesítéséből befolyt pénzből fizessék ki a követeléseket.

Szerencsére Ózdon nem kell ilyen gondokkal szembenézni! De ki tudja, mit hoz a jövő? Az ózdi asszonyok egy része, egészen pontosan a Fidesz Ózdi Nőtagozata aláírásgyűjtésbe kezdett a gyed extra védelmében. Szerintük ugyanis a január elsején bevezetett intézkedéscsomagot nagyon meg kell védeni. Hogy kitől? Hát a „Gyurcsánytól-koalíciótól”, aki vissza akarja venni! Arról sajnos nincsenek információink, hogy mi lesz az összegyűjtött aláírásokkal. Netán felkeresik Gyurcsány Ferencet, kezébe nyomják az íveket, és azt mondják fenyegetőn: „Vissza ne merje vonni, ha maga lesz a miniszterelnök!” Vagy mit?

Szerény vigasz, hogy az Egyesült Államokban sincs mindig kolbászból a kerítés. A Kentucky állambeli Bowling Greenben nyolc ritka Corvette zuhant bele egy beszakadt víznyelőbe a Nemzeti Corvette Múzeumban, merthogy ott ilyen is van. A sérült kocsik között olyan kuriózum is volt, mint az 1953 óta gyártott amcsi sportkocsi másfél milliomodik példánya.

Figyelmébe ajánljuk