Máris pánikszerűen hárít a Fidesz olimpiaügyben

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 17., 20:45
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Negyedmillió aláírás, Orbán–Tarlós-gyorstárgyalás, meghátráló Fidesz. Eseménydús pénteket zártunk.

Negyedmillió

Minden előzetes várakozást felülmúlt az eredmény, a Momentum pénteken délután több mint 266 ezer aláírást adott le a Fővárosi Választási Bizottságnak – egészen pontosan 266 151-et. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a hegyekben álló ívek mellett üzent Orbán Viktornak, a Fidesznek és Tarlós Istvánnak: „Óriási gyávaság lenne a részükről, ha megpróbálnák ellehetetleníteni a referendumot, vagy visszavonnák a pályázatot a népszavazás előtt. Negyedmillió ember nevében felkérjük őket, ne lehetetlenítsék el a népszavazást” – mondta.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Tarlós gondolkozik

Ahogy arra több cikk is rávilágított gyakorlatilag percekkel a bejelentés után, innentől csak úgy akadályozható meg a népszavazás, ha Budapest a szavazás előtt magától visszavonja az olimpiai pályázatát. Erre mutatnak is jelek. Például Tarlós István főpolgármester az Index szerint ma azt mondta, erősen elgondolkozik a visszavonáson, és akár szerdán be is nyújthatja az erre vonatkozó javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben.

Orbán hárít

Egy délutáni hvg.hu-cikk szerint Orbán máris hárít az ügyben, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén – tehát még szerdán – azt mondta a portál értesülése szerint, hogy az olimpia Budapest ügye, nem a kormányé vagy a Fideszé, a Momentum és az ellenzék Los Angeles és Párizs ügynökeként elárulta a budapestieket. A miniszterelnök ezerrel rátolta az ügyet Tarlósra, hiszen arra kérte a képviselőket, hogy a párt nevében ne kommentálják a mai hírt és az esetleges népszavazást.

Árulás

Fél ötkor Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezetője, a Figyelő főszerkesztője az Origónak azt mondta, hogy az ellenzéki pártok elárulták az olimpia ügyét, úgyhogy nincs értelme a rendezésnek, és nem lenne helyes döntés a Fidesz részéről, ha beleállna a konfliktusba.

false

Válságértekezlet

Az MTI pénteken már arról tudósított, hogy az esti órákban Tarlós és Orbán egyeztetett az olimpiai pályázatról és a következő napok menetrendjéről. Abban állapodtak meg, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is áttekinti a helyzetet.

Hamis aláírásokkal lerombolt álmok

Tanulságos, hogy a kormánypárti sajtó hogyan tálalta a sztorit: a hír címéből például az MTI-t követve többen kihagyták azt az apróságot, hogy hány aláírást is adtak le, de ennél szórakoztatóbb a Magyar Idők drámai bejelentése (Az ellenzék lerombolhatja az olimpiai álmot), és az Origo pompás felvetése, miszerint Sok hamis aláírás lehet az olimpiaellenes aláírások között.

Eltüntették hamar

Az Origo egyébként ezen kívül is gurított egy szépet ma: a közmédiát elhagyó Gundel Takács Gáborral készített, a viszonylag szókimondó interjú mintegy két órát volt kint a címlapon. A tévés lényegében annyit mond benne, hogy vállalhatatlanná vált számára a köztelevízió, és menteni akarta a nevét, arcát, hitelét, ezért mondott fel.

Elhidegültek hirtelen

Az orosz állami médiában mostantól kevesebbet beszélnek Trumpról, és a dicsérő hangnemet is elhagyják, írja az Independent alapján az Index. Az ok az lehet, hogy az orosz elit rájött, az USA kevésbé lesz velük barátságos, mint gondolták. A Putyin-adminisztráció állítása szerint azért van kevesebb Trumpról szóló hír, mert az embereket már nem érdekli annyira az új amerikai elnök.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 17., 20:45
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  László Telegdi
  2017. február 19., 08:48
  Ha a Fideszesek nem lennének olyan hitvány férgek,meg kellett volna kérdezni az adófizető állampolgárokat,hogy akarják-E az Olimpiát de nem ők azt hiszik hogy mindig mindent meg tehetnek,a BIRKA Magyarok meg tűrnek,remélem már nem sokáig és előbb utóbb változást,akarnak!
 2. 7
  Valakicske
  2017. február 18., szombat 18:44
  "Az Origo egyébként ezen kívül is gurított egy szépet ma: a közmédiát elhagyó Gundel Takács Gáborral készített, a viszonylag szókimondó interjú mintegy két órát volt kint a címlapon. A tévés lényegében annyit mond benne, hogy vállalhatatlanná vált számára a köztelevízió, és menteni akarta a nevét, arcát, hitelét, ezért mondott fel."

  Ezzel az a baj, hogy TÚL SOKÁIG tartott az arc- és névmentési próbálkozás. Amikor mindenkit kirugdostak, akkor nem tűnt fel Gundel Takács Gábornak, hogy mi zajlik ott?
  2010 óta eltelt hat év.
  Hol élt eddig, kedves Gundel Takács úr? Szatyorban?
 3. 6
  rworse
  2017. február 18., szombat 10:47
  Kétfarkú Gergő nyilatkozott az Echo TV-ben! A riporter lerántotta a leplet, Gergő mindent bevallott, élen azzal, hogy Soros és Simicska közös fiúgyermeke finanszírozta a hazaáruló plakátkampányukat!
 4. 5
  rworse
  2017. február 18., szombat 10:42
  Imre2015

  De lehet, sőt törvény szerint illik is kezdeményezni ilyen büntetőeljárást.
 5. 4
  Világos
  2017. február 18., szombat 10:20
  Ki hazudik? Kovács Zoltán és Kósa Lajos szerint nem hozták szóba az olimpiát
  frakcióülésen.
  Tarlós István: a frakcióülésen kiszivárgott hirek szerint már elgondolkodott.
  Kósának nem szóltak bele soha polgármesterként,fenntről hogy Debrecenben hogyan
  döntsenek
  Valami igaza lehet. Előre megmondták.
 6. 3
  Imre2015
  2017. február 18., szombat 10:20
  Kérdezem én mint laikus,nem lehet büntető eljáráat kezdeményezni azon személyek ellen akik tudatosan többször is aláírták az íveket ? Mert ez elvenné a kedvét azoknak akik így akarják megsemmisíteni egy népszavazás eredményét,nem csak a mostanira gondoltam !!!
 7. 2
  reuters
  2017. február 18., szombat 10:06
  a momentum esőben-fagyban kitartó ifjú aláírás gyűjtőinek nagy gratula (kár, hogy a fotózkodáshoz nem vittek be néhányat)

  "Az ellenzék lerombolhatja az olimpiai álmot"
  magyar idők a magyar szívekhez
  gyönyörű!:)))
  az mondjuk részletkérdés, hogy szó sincs arról, hogy bp. nagy esélyese lenne az olimpiai rendezésnek (amire aztán mindenféle idegeneket/terroristákat be kellene engedni)

 8. 1
  szegedi789
  2017. február 17., péntek 22:38
  LáncziJunior főszerk. (brrrrrr!) figyelmébe:

  266 151 > S. Mari lapjának előfizetői .

  Kérdés:

  Milyen választói/olvasói felhatalmazással bír LáncziJunior ?
  Milyen idegen érdeket képvisel ?
  Mibű?

  Utólagos megjegyzés:

  Szép dolog az origótól, hogy a celebkefélősmeztelennősmigránsozólehülyített oldalukon helyett adnak LáncziJuniornak, de előtte jó lenne jelezni, hogy LáncziJunior : celeb /playmate /xfaktoros / sorosbérenc/ migráns/ Lengyel László/ mi fene ? ? ? ? ?


Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk