Mit keres Mészáros Lőrinc a Mészáros Lőrinc utcában?

  • narancs.hu
  • 2016. november 20.

Hírnarancs

Előkerült Farkas Flórián, aki szerint virágzik a roma felzárkóztatás. Merkel újra kancellár lenne, a törökök pedig nem kérnek az EU-ból.

Tóni feketéje

Korrupcióellenes emléktáblát avattak ma Budapesten, az ötödik kerületi Aulich utca 3. szám alatt található ház oldalán. „Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején” – áll az emléktáblán, amelyet Juhász Péter avatott fel. Helyszíni tudósításunkat itt olvashatják.

Juhász Péter

Juhász Péter

Fotó: Legát Tibor

Farkas Flórián nem bujkált, keményen dolgozott

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Országos Roma Önkormányzat egykori elnöke hosszú hallgatás után végre megszólalt. A Magyar Időknek adott interjúja alapján a komoly korrupciós vádakkal terhelt Farkasnak, akit a Csalás Elleni Európai Hivatal is kihallgatott, semmi oka bujkálni, hiszen szerinte az 1,6 milliárd forint támogatással való visszaélése pusztán feltételezés. Ennek megfelelően a magát törvénytisztelő állampolgárnak nevező fideszes politikus nem gondolja, hogy vissza kellene vonulnia, sőt jelen esetben nem szól másról ez az egész, mint a baloldal által gerjesztett karaktergyilkosságról. Farkasnak a legjobban nem is a személye elleni támadások fájnak, hanem az, hogy ezzel az egész cigányságot lejáratják, pedig „a Magyarországon működő roma felzárkózási program Európa egyik legerősebb, szakmai alapokra épített és valós eredményeket hozó programja” – mondja büszkén a volt ORÖ-elnök.

Az ő háza az ő vára

Az index információi szerint a Népszabadságot bezáró Mediaworks lapkiadó és az Új Néplap szolnoki székhelye beszédes nevű utcában kapott helyet. Elsőre talán viccnek tűnhet, hogy a felcsúti polgármesterhez közel álló cég tulajdonába kerülő kiadó a Mészáros Lőrinc utcában van, azonban a lap kiderítette, hogy a Mediaworks szolnoki irodája valóban a Mészáros Lőrinc utca 2. szám alatt található.

false

 

Fotó: Földi Imre/MTI

Merkel újra indul

A 2017-es választásokon negyedszerre is elindul Angela Merkel a kancellári posztért, s a közvélemény-kutatók szerint nem is áll rosszul a szénája, ami mostanában azért nem a legjobb előjel. Friss felmérések szerint a németek 55%-a támogatja a jelenlegi kancellárt, és csupán a lakosság 39%-a szeretne mást látni Németország élén.

false

 

Fotó: MTI/EPA

A törökök Brüsszel helyett Moszkva felé kacsingatnak

Törökország 1987-ben kérelmezte az EU-hoz való csatlakozását, a tárgyalások azonban csak 2005 óta folynak. Recep Tayyip Erdoğan török elnök vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Törökország inkább Kelet felé nyitna, és az EU helyett a Sanghaji Együttműködési Szervezethez csatlakozna, amelynek Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán a tagja. Erdoğan azt is mondta, hogy ezzel kapcsolatban már tárgyal Putyinnal.

Figyelmébe ajánljuk