Orbán ellopta a hosszú hétvégét

  • narancs.hu
  • 2014. október 26.

Hírnarancs

Hosszú, esős, hideg hétvégénk volt, nem is ünnepelt itt az égvilágon senki.

Régóta nem lepődünk meg azon, hogy az 1956-os forradalom napja, nemzeti ünnepünk ugyanolyan ócska közhelyparádévá silányult, mint a „nagy októberi” a komcsi időkben. Igaz, Kádárék legalább nem vittek bele napi politikát. Jött Lenin, az Auróra cirkáló, aztán mindenki ment haza a rántott csirkéjéhez.

Nos, úgy tűnik, az idén bezárult a kötelező kör, Orbán lelépett Brüsszelbe október 23-án, Áder az Operában szerencsétlenkedett, Selmeczi Gabriella az Új köztemetőben, a jóisten sem tudja, hogy a végtelenül szimpatikus Tedd magad szabaddá! valaminek a kezdete vagy éppen a vége. Mint ahogy azt sem tudjuk, mi lesz az amcsik következő lépése. És hogy ez szintén valaminek a kezdete vagy éppen a vége lesz-e?

Ugyanekkor Kövér László ezt nyilatkozta ki az Echo Tv-ben: „Azt gondolom, hogy ha ez az Európai Unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy hogyan kéne ebből szépen lassan, óvatosan nekünk kihátrálni.”

Másnap Brüsszelben Orbán Viktor előbb elmondta, hogy az USA-ból kiutasítottak „magánszemélyek és állami alkalmazásban állók”, majd ezt: „Én nem vehetem át a felelősséget, hogy egy másik állam állít valamit, és én erre alapozva eljárást indítok.”

Mindeközben egy albinó sünnel gazdagodott a szegedi vadaspark.

Szombaton maga Kövér László kísérte ki Boross Pétert a Kossuth térre, ám a veterán gebines szövege annyira kínosra sikeredett, hogy már röhögni sem tudtunk rajta...

false

Fotó: MTI

Úgyhogy megint Orbán körül forgott a világ: csak találgattuk, hogy ő maga bújt el, vagy a fotós keze van abban, hogy a brüsszeli EU-csúcs csoportképén nem látszik. Ám ez ügyben ma minden a helyére került. Havasi Bertalan, Orbán szemétszedője, a következő közleményt adta ki: „A magyar sajtó egy része ismét tanúbizonyságot tett kisstílűségéről, amikor azt a valótlan tényt híresztelte, hogy Orbán Viktort »kitakarták« a csúcstalálkozón készült hivatalos fényképről. A valóság ezzel szemben az, hogy úgy a családi fotókon (sic!), mint a különböző munkamegbeszélésekről készült hivatalos fényképeken többször szerepel a magyar miniszterelnök az uniós vezetők társaságában, és az EU hivatalos fotósai portrékat is közöltek róla.” Azt viszont nem Havasitól tudjuk, hanem a 444.hu közölte, hogy a miniszterelnök első útja Brüsszelből Felcsútra vezetett, ahol szombaton Deutsch Tamással és Mészáros Lőrinccel együtt megtekintette a Puskás Akadémia–MTK (végeredmény 0-1) labdarúgó-mérkőzést. Állítólag hármójukon kívül is voltak nézők, bár ezt nem könnyű elképzelni.

Ennél valamivel nagyobb érdeklődés kísérte a vasárnapi szurkolói tüntetést a Kossuth téren. Az index tudósítója szerint „kétezren gyűlhettek össze a téren, mindegyik ultracsoport egy-két busszal jött. Saját rigmusaikat énekelték, ment a »ria-ria-hungária« a »buzi MLSZ«  és a »piCsányi-piCsányi« is. A Kossuth tér félig megtelt, nagyon sok rendőr vigyázott rájuk a környező utcákban”, majd egyszerűen hazamentek a legények.

Meghalt Jack Bruce, a Cream valahai egyharmada. Jelentős zenész volt, idén még sikerült beszélnünk vele.

És ma este volt az internetadó elleni tüntetés is, egy igazán fontos esemény. Beszámolónk itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk