Pancsoló kissrácok

  • narancs.hu
  • 2014. május 20.

Hírnarancs

Szocialista buli a tengerparton, hazánk lánya Amerika legjobb sorozatában, a Jobbik a csúcs felé. Keddi híreink jó idegzetűeknek.
Bálint Eszter

Bálint Eszter

 

Megint báncsák a magyart: Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a hazánkban bevezetett tényleges életfogytiglani szabadságvesztés nem fér össze az Emberi Jogok Európai Egyezményével. Orbán Viktor, mondjuk így, nem örült a hírnek (véleménycikkünk itt olvasható).

Annak meg mi nem örülünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerint több nagybank is el fogja hagyni az országot.

A nap legvidámabb híre viszont nyilván a Blikké volt, a lap ugyanis megtudta, hogy egy zsaroló 2 millát követel az MSZP-s Molnár Zsolttól egy videofelvételért cserébe, amin az állítólagos szkinhedmúlttal megvádolt, és ezért a fővárosi pártelnökségről múlt csütörtökön lemondott férfi Horváth Csabával, az MSZP alelnökével látható, kapaszkodjanak meg – tengerparti nyaralás közben! Innentől persze a képzeletnek nem lehet gátja, mi például azt szeretjük lelki szemeink elé vetíteni, hogy a két szocialista politikus papnak öltözve bevonatozik a habok közé, de csak miután orrukba bolondítottak két alkarnyi kokaint Marine Le Pen bikinis fenekéről.

Napjaink közéletének szupersztárja, Kovács Béla, a kémkedéssel megvádolt jobbikos képviselő tegnap lemondta Szegedre tervezett roadshow-ját, ma pedig mellkasi fájdalmakkal kórházba került. Aki a kelleténél többször látta A mandzsúriai jelölt című filmklasszikust, az aligha tud másra gondolni, mint hogy valószínűleg most programozzák bele Bélába a Parlament felrobbantását.

Ezzel együtt vasárnap simán bebizonyosodhat, hogy a Jobbik ma már a második legnépszerűbb párt Magyarországon.

De ha már filmek! Arról korábban volt már szó itt-ott a magyar sajtóban, hogy napjaink egyik legjobb amerikai tévésorozatában, a Louie-ban (amely úgy vígjáték, hogy valójában igazi mélyütéses dráma) felbukkant Bálint Eszter, akit már nagyon rég nem láttunk. Nos, a tegnap esti, vagyis ma már könnyedén letölthető legfrissebb epizódban újra színre lépett! Hogy kicsoda Bálint Eszter? Micsoda kérdés! Ő volt a főszereplője Jim Jarmusch csodálatos első filmjének, a Florida, a paradicsomnak, aztán zenélni kezdett – úgy tíz éve fel is lépett a Mediawave fesztiválon. Na, de a lényeg, hogy a Louie-ban magyar lányt játszik, aki alig is beszél angolul, ellenben magyarul nagyon szívesen, tüneményes akcentussal. Az epizódban feltűnik még minden idők legjobb hangú színésznője, Ellen Burstyn is. Bálint Eszter pedig jelenleg úgy 39-nek néz ki – mostanában egyébiránt 48. Akinek ennyi jóság nem elég, annak ajánljon filmeket a Lázár János!

Figyelmébe ajánljuk