Kunhalmi Ágnes akkor is cuki, ha éppen bűnös

  • narancs.hu
  • 2014. június 17.

Hírnarancs

Napi híreinkbe egy Rogán, egy TGM, és egy ❤ Kunhalmi Ágnes ❤ jutott.

Interjút adott az MTI-nek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, amelyben beszélt a devizahitelesek ügyéről és a törvényhozásról, valamint beszólt az RTL Klubnak. Rogán szerint fordulópont a Kúria devizahitelesekre vonatkozó jogegységi döntése, amely így felhatalmazást adott az Országgyűlésnek és a kormánynak, hogy igazságot szolgáltasson a devizahiteleseknek. „Mindent vissza kell nekik adni, amit tisztességtelenül vettek el tőlük” – szögezte le, megjegyezve: a parlamentnek mérlegelnie kell, hogy ezt milyen körökre terjeszti ki. Mondta. A reklámadó miatt felpaprikázódott RTL Klubra azt mondta, hogy „ez a luxembourgi székhelyű milliárdos cég tett szert a legnagyobb profitra a reklámpiacon az elmúlt években, és most politikai furkósbotként használja híradóját, mert nem akar adót fizetni”. Rogán itt nem a társasági adóra gondol, hanem a reklámadó nevű, médiavállalatokat sújtó különadóra. Szerinte abszolút tisztességtelen ez az eljárás, Rogán szerint tulajdonosi nyomásra próbálják a közélet szereplőit megfélemlíteni. Itt arra gondol, hogy a kormánypártokkal évek óta kíméletesen bánó RTL Klub hírműsorai most, miután Rogánék leginkább őket sújtják a reklámadóval, elkezdtek politizálni.

Rogán Antal

Rogán Antal

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Tamás Gáspár Miklós a „Bilderberg tünetcsoport”-ról fogalmazta meg véleményét a hvg.hu-n, idézzük az első bekezdést: Abban a tényben, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt–PM nevű magyarországi párt egyik vezetője részt vett a Bilderberg csoport titkos (mindig titkos) ülésén, nem az a fontos, hogy a pesti sajtóban kitört a paranoia emiatt. Mindig kitör, ha magyar emberekről kiderül, hogy külföldiekkel beszéltek (túl az olyan mondatokon, mint a „May I have a cappuccino with lactose-free milk, please?”, mire a pincér: „Vat széj?”), habár az ilyesmi évente több százezer alkalommal fordul elő sejthetőleg. Ez egyféle sajtó („une certaine presse”) sajátosságai közé tartozik, a magyarhoni médiák paranoid stílusa pedig közmondásos. A „jó kapcsolatai vannak Londonban” mondat azt jelenti, hogy az illetőt megvásárolták a haza ellenségei, mert elképzelhetetlen, hogy kelet-európai, pláne magyar személyeknek egyenlőségen alapuló baráti viszonya lehetne nyugatiakkal.

false

Kunhalmi Ágnes interjút adott a hvg.hu-nak. Szerkesztőségünk „bizonyos” tagjainak kedvence nyilatkozott 2005-ös büntetőügyéről is, melyben jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért, egy diákigazolványos visszaélésért. Figyeljék:

K. Á.: Igen. 83 ezer forint volt a nettó jövedelmem, és nehezen éltem meg belőle. Húszéves voltam, hibáztam, de nem tagadom. Nem vagyok rá büszke, de nem vagyok becstelen ember sem. A félelemkeltés politikai gyakorlata ellen szerintem az őszinteség a megoldás. Azt szeretném, hogy ne a Fidesz-média legendagyártásából lehessen valami áltörténetet megismerni arról, hogy »Kunhalmi hamisított«. Aztán majd sok év után minden sajtópert megnyerhetnék, de az már senkit nem érdekelne. Mindenki múltjában lehet olyan, amire nem büszke, a fideszes politikusok között is van bőven ilyen. Én olyan politikai kultúrát és országot szeretnék, ahol a hibákról, tévedésekről lehet nyíltan beszélni. Nagyon nehéz ezt elsajátítani, a mi kultúránk, életünk ezzel sokszor szembemegy. Mégis, én hiszek abban, hogy a jövőnk múlik rajta.”

Hát nem cuki? De.

false

Figyelmébe ajánljuk