Tarlósnak agyára ment a kettősfront

  • narancs.hu
  • 2013. november 14.

Hírnarancs

Elfogadták a fővárosi hajléktalanrendeletet, csökken a budapesti rezsi, a Sólyom végveszélyben, a Belga Muszkli 50 felett is faarccal tolja a spárgát. Mondjuk a csütörtököt.

Tarlós István kora délelőtt még megértő volt a mai közgyűlést ellehetetlenítő A Város Mindenkié csoport tagjaival, majd a menetrendszerűen érkező melegfronti vértolulás behívatta vele a készenlétiseket, akik végül elvitték az aktivistákat. A tiltakozóakció ellenére délután a Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a rendeletet, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást bizonyos közterületeken. A Fidesz–KDNP és a Jobbik képviselői szavaztak igennel, az MSZP és a PM nemmel, így végül 21-12 arányban ment át a javaslat. A hajléktalanok elleni védhetetlen intézkedésről itt és itt is írtunk.

false

 

Fotó: Kallos Bea – MTI

A másik fontos napirendi pont a fővárosi rezsicsökkentés, amely Németh Szilárd rezsikomisszár javaslata alapján kerül a városháza elé. Januártól a teljes árú havi bérlet 10 500 forint helyett 9500 forintba, a dolgozók kedvezményes éves bérlete 114 600 forint helyett 103 ezer forintba, a tanulóbérlet 3850 forint helyett 3450 forintba, a nyugdíjasoké pedig 3700 forint helyett 3330 forintba kerülne. Németh Szilárd rezsicsökkentési elnök pályaképe itt olvasható.

Telefonon rendezi a számlát

Telefonon rendezi a számlát

Fotó: Németh Dániel

Panamában csalás és közokirat-hamisítás miatt körözik Tom Wallace-t, a.k.a. Welsz Tamást, aki a befuccsolt Sólyom légitársaság leendő új tulajdonosának vezetője. A volt üzlettársa már az Interpol listáján is szerepel. Welsz jelenleg egy érdi házban él, miközben Panamában országos körözés van érvényben ellene, amiért meglépett a közép-amerikai országból (Index).

Sólyom végveszélyben

Sólyom végveszélyben

 

Első fokon nyert a DK trafikügyben. A Fővárosi Törvényszék szerdán a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke által indított perben első fokon, nem jogerősen arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a trafikpályázatokat elbíráló bizottság tagjainak névsorát, illetve a vesztes és nyertes pályázatok bírálati lapjait. Molnár Csaba DK-s képviselő bízik abban, hogy a kormány nem fellebbez az ügyben. Ha ezt mégis megteszik, a jogerős ítélet akkor is megszülethet a választások előtt – közölte sajtótájékoztatóján.

false

 

Schmitt Pált kitüntette az ÁSZ. Az Állami Számvevőszék indoklása szerint Schmitt Pál szerteágazó közéleti tevékenységével évek óta eredményesen járult, illetve járul hozzá a szervezet jogállami és társadalmi súlyának, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyének növeléséhez. Mehetünk is haza.

false

 

Fotó: MTI

 

„Itt állok most előtted. Amit látsz, az egy tökéletesre edzett test, két láb, amely úgy lett tervezve, hogy megcáfolja a fizika törvényeit, és egy elme, amely képes végrehajtani a legmesteribb spárgát.” Jean-Claude Van Damme (született: Van Varenberg, a Belga Muszkli) a Volvo reklámjában.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.