Felfelé hullnak a csillagok, lefelé a fejek

  • narancs.hu
  • 2013. november 15.

Hírnarancs

Hullanak a fejek, nem úgy a csillagok, menekül a magyar, pláne, ha kergetik. Orbán Viktor megyéjében rosszabbak a gyerekek, mint máshol – szerencsére péntek van, s mindenki siet haza, így nem maradt idő további disznóságokra.

Íme a tehát egy bő fél nap magyar vívmányai, így teljesítünk jobban mi.

Negyvenhárom dolgozójának az elbocsátását kezdeményezi a Pécsi Tudományegyetem, mely elkeseredett gesztusról ma el is kezdődtek a tárgyalások az intézmény és a közalkalmazotti tanács között. Az eset jogi karon játszódó részéről alapos beszámoló jelent meg csütörtöki nyomtatott lapszámunkban, amelyben szerzőnk kísérlet tesz szétszálazni a gyanúsan összegubancolódó gazdasági kényszereket, személyi ellentéteket és politikai megfontolásokat.

Röpült a Földalap főnöke is, no nem messzire, hisz eztán „miniszteri megbízottként” folytatja pályáját, hogy ez mit takar, az a sajtó szerint még senki előtt nem világos, de az ténynek tűnik, hogy Sebestyén Róbert viszi el a balhét az utóbbi időszak egyik legsötétebb simlizéséért, az állami földmaffiázásért, melyről sajnos múlt heti nyomtatott számunkban lehetett olvasni, aminek a megvásárlását feltehetően senki nem mulasztotta el. Aki mégis, ne sírjon, hamarosan e felületen is olvasható lesz.

Két rossz után jöjjön egy jó hír is, Kertész Ákos és felesége menekültstátuszt kaptak Kanadában, aminek náluknál csak a magyar jobboldal örülhet jobban, hisz ezután már nemcsak Imre Kertészt emlegethetik orgazmusközeli állapotban, hanem Ákos Kertészt is. Az úgynevezett Kertész-vita bizonyos hullámai itt és itt érhetők el minálunk. De még Karafiáth Orsolya is a szájára vette a Makra szerzőjét, e szavakkal.

A Legfőbb Ügyészség adatai szerint 2012-ben a gyermekkorúak részvételével elkövetett bűncselekmények 40,03 százaléka Fejér megyében történt. Összesen 2065 bűncselekmény. Felcsútra vonatkozó adatokat nem közölt az ügyészség. Oly értetlenül állunk az eset előtt, hogy csak egy videóval próbáljuk meg jobb belátásra téríteni Orbán Viktor szűkebb pátriájának apró testű bűnöseit. Íme.

Széles Gábor, a tudomány ördöge

Széles Gábor, a tudomány ördöge

Fotó: Kovács Tamás – MTI

Az milyen, hogy Széles Gábor fellökött egy pluszcsillagot a szállodájára? A magyar jövő atyjának e cikkel a legendás családszeretete, ezzel meg a tudományos munkássága előtt tisztelgünk.

Magunk, szamár végül megtudtuk Szakály Sándor történésztől a kormányerős Veritas Intézet létrehozása kapcsán, hogy „kormányrendeleteket nem szokott minősíteni”. S hogy mit nem szokott még, az itt olvasható.

Este pedig Ibra összecsap CR7-tel. Győznek a svédek, de az m1 azt mondja majd be, hogy luzitán diadal született. Hatvan évvel ezelőtt, napra pontosan, a magyar válogatott legyőzte a svédeket, boldog születésnapot. Aludjatok jól, kedves gyerekek, álmodjatok szépeket.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.