Tévésorozat

Holnap tali!

  • Gera Márton
  • 2017. június 25.

Interaktív

Talán óvakodnunk kellene egy olyan szériától, amelynek már a szinopszisa is azzal kezdődik, hogy „a sztori elengedhetetlen kelléke két szőke, egymással rivalizáló lány”, ilyen dumákat utoljára a kilencvenes évek tinisorozatairól lehetett olvasni. 2017 van, de a Holnap tali! mintha minden elemében az említett időszakot szeretné megidézni, így a kudarc sem lehet különösebben kérdéses. Különben is, csupa klisé az egész; a srácok bulizni akarnak, gokartozni, kipróbálni a szabadesést, ám a lányokra is hajtani kellene, akik pedig szinte minden epizódban hosszú másodperceket töltenek el a megfelelő smink felhordásával. Lara szereti Gergőt, de szegény srác nem tudja, mit tegyen, amikor Míra is hajt rá.

Szóval van itt dráma, ármány és szerelem, mégis hamisnak tűnik az egész, mert milyen ifjúsági sorozat az, ahol a szereplők úgy beszélgetnek, mintha egy amatőr YouTube-videóból léptek volna elénk, s olyanokat mondanak, hogy „Most akkor kivel vagy?”

A cselekmény néha ugyan megkörnyékezi a valóságot, a depresszió vagy éppen az iskolai zaklatás nagyon is létező dolgok, ezért is nehéz megérteni, miért térünk vissza rendre a szokásos mederbe, és miért azt kell nézni, hogyan kerülgeti egymást Bori és Soma, Gergő és Lara. Alighanem a norvég Skam sűrű nézegetése sokat segített volna abban, hogy hitelesebb legyen a kép, s persze a vizuális visszafogottság sem ártott volna, mert egy kicsit tán sokat mutogatják a Facebook chatablakait.

Ugyanakkor Molnár Piroska az igazgatónő szerepében kétségkívül egy élmény, miatta több epizódot is megéri végigszenvedni.

Az M2/Petőfi Tv műsora

Figyelmébe ajánljuk