Tévésorozat

Majd legközelebb

Kapitány Iván: A mi kis falunk

  • Gera Márton
  • 2017. március 9.

Interaktív

Nem indult túl biztatóan A mi kis falunk: egy újabb magyar sorozat, amiben a poénok helyett inkább kínos jelenetek akadnak. Márpedig, ha van valami, amiben mindenki egyetérthet, az épp az, hogy igazán jól jönne már nekünk egy jó sitcom; olyan, ami nem bárgyú poénokkal támad, s nem a kilencvenes éveket akarja megidézni, hanem okosan reflektál a mai magyar viszonyokra. Ez nem ilyen.

Hiába az elsőre szellemesnek tetsző sztori (a kicsinyke faluban a simlis polgármester ellen elindul az unokaöccse a választásokon, miközben a pap küzd, hogy végre elhelyezzék valahová); hiába az ígéretesnek is mondható színészi gárda (Udvaros Dorottya, Bata Éva, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Lovas Rozi), az első epizódból simán kimaradtak a humoros jelenetek. S pont úgy felejtették el ezeket a készítők, mint nagyjából az összes hazai vígjátéksorozat esetében. Hisz az aligha kacagtató, hogy a lovat Conchitának hívják, s a vidéki munkások sokadjára is csak ülnek és ülnek a meló helyett, miközben a szájukkal nyitják ki a sörösüveget.

Hogy mindezek mellett akadt pár értékelhető momentum is a nyitányban, az csak a véletlen műve, s alig pár percet tesz ki csupán a kínosan hosszadalmas negyvenből. Nem tévedünk nagyot, ha az Üvegtigrissel kezdjük el rokonítani eme sorozatot, és nem csupán azért, mert Kapitány Iván is az alkotók között van. Mintha megállt volna az idő, de ezek a viccek már akkor sem működtek: a falusi rendőrnek ostoba fajankóként akkora szakálla van, hogy a Holdig ér; sztereotípiákra már az oviban is csak félve építhetünk komikusnak szánt szituációkat.

Nevethetnénk magunkon, kikacagnánk a sumák vezetőkkel, korrupt polgármesterekkel, elszórt EU-s pénzekkel teli kis világunkat? Majd legközelebb.

Vetítik csütörtök esténként az RTL Klubon

Figyelmébe ajánljuk