Szüret 2022/21.

  • Narancs
  • 2022. május 25.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Nektek azért nehéz, mert nem vagytok tagjai az Európai Uniónak, nekünk meg azért nehéz, mert a tagjai vagyunk. Nehéz itt okosnak lenni, kedves Barátaim.

Orbán Viktor a 89. Újvidéki Nemzetközi Vásár megnyitóján, Kormány.hu

 

A rémhírekkel ellentétben jó árakon lehet enni is, a siófoki Plázs Korzójának egyik büféjében például 800 forint a sima, 850 forint a sajtos, és 990 forint a sajtos-tejfölös lángos.

Ripost

 

Egy szélessávú főváros-vízió ugyanakkor messze túl kell lépjen a közlekedési problémákon, s abban szükséges előrelátás, hogy a magyar emberek összességében mit várnak el Budapesttől. Kellő ambíció esetén azonban Budapest európai világítótorony is lehetne egy innovatív tömegközlekedési tarifarendszerrel, amely számos elemében ötvözheti az ingyenességet és a világosan átlátható közlekedési opciókat. Az ISZOMM arra hívja fel az érintetteket, hogy már most induljon el a gondolatok versengése, elkerülendő a jelenlegi „ad hoc” fantáziálgatást.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleményéből

 

Musicalt írt Loyolai Szent Ignácról a Vizy Márton – Tóth Dávid Ágoston szerzőpáros. Az Erkel Színházban is bemutatandó darab a jezsuita rendalapító emlékévének kiemelt produkciója. (…) Az Ignác – A lelkek lovagja című darab modern, humorral teli, fülbemászó dallamokkal mutatja be a rendalapító életútját.

A Jezsuita Rend közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk