Szüret 2022/33.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 17.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Magyarország miniszterelnök-helyettese, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke ma ünnepli 60. születésnapját…

...ebből az alkalomból Harsányi Gábor színművész szavalja el Semjén Zsolt 1981-ben írt versét.

A KDNP honlapjáról

 

Kövér László szerint dúl egy másik, egyelőre vértelen háború is a teljes nyugati emlékezet kiirtásának céljával. A „cancel culture”, az eltörlés kultúrájának képviselői, a transzhumanisták támadják a nyugati emberek emlékezetét. Feladatuk, hogy minden létező emberi különbözőséget természetellenes módon felhasználva szembefordítsák egymással a fehér embert a feketével, a nyugatit a keletivel, a férfit a nővel, a fiatalt az időssel, a keresztényt a muszlimmal – mondta. Ezt a műveletet megtévesztő módon „érzékenyítésnek” nevezik, holott, amit tesznek, az valójában egy társadalmi méretű amnézia, vagyis emlékezet-, érték-, tudat- és identitásvesztés előidézésére tett kísérlet, hogy mindenki irányítható, eladósítható, valamint tulajdonától megfosztható legyen – közölte a magyar parlament elnöke.

MTI

 

Élőben közvetíti a Fehérvár Televízió és az EWTN Katolikus Televízió Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjét, amelyen Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg a teljesen megújult székesfehérvári Szent István király székesegyházat. A főpásztor megújítja hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország.

A Székesfehérvári Egyházmegye közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.