Szüret 2022/42.

  • Narancs
  • 2022. október 19.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Nekünk, magyaroknak nem háborús héjákra van szükségünk, hanem ütőképes, békét garantálni tudó, elrettentő erejű hadseregre. Aki nem lesz tettre kész és fegyelmezett, az nem lehet sikeres. Akinek nem lesz ereje, annak nem lesz igaza sem.

Orbán Viktor az önkéntes katonai szolgálatot vállalók ünnepélyes eskütételén, Miniszterelnök.hu

 

Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos (…) azt hangsúlyozta, hogy a hungarikumok és a kiemelkedő nemzeti értékek körébe olyan magyar sajátosságok tartoznak, amelyek rámutatnak a magyar néplélekre.

MTI

 

„A Magyar Honvédség jelenleg a folyamatos fejlődés útján áll” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország” című, illetve az M1 „Ma reggel” című, október 17-ei műsorában. (…) „Aki csatlakozik hozzánk, nem csupán a hazáját segíti, hanem felejthetetlen élményeket is szerez. „Felemelő egy ilyen közösséghez csatlakozni!” – fűzte hozzá a tárca első embere.

Honvédelem.hu

 

A kultúra innovációjára és az innovációs kultúra elterjesztésére van szükség – hangsúlyozta a miniszter. Kiemelte az identitás megőrzésének fontosságát, amelyet a kultúránk hordoz, és amelyet a családokon keresztül adunk át. Ha ezt feladjuk, akkor elveszünk a népek tengerében – mutatott rá Csák János, hozzáfűzve: 33 nemzedék óta itt élünk, és a mai körülményeink sokkal jobbak, mint szinte bármikor a történelem során. (…) Kitért arra, hogy a középpontba a családokat kell helyezni, a család pedig egy férfi és egy nő szövetsége. Mint fogalmazott, ebből a pozícióból nem tudnak hová hátrálni, ha ezt tennék, akkor elveszítenék önazonosságukat és identitásukat. Akinek nincs önazonossága, annak nem lesz önrendelkezése – mondta.

Kormány.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk