Szüret 2022/47.

  • Narancs
  • 2022. november 23.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A tárcavezető köszönetet mondott mindenkinek, aki az agráriumban dolgozik, hiszen eredményeket csak munkával érhetünk el. Emberé a munka, Istené az áldás – emelte ki Nagy István.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

Magyarország sosem támogatta a szankciókat, nem is szavaztuk meg őket, minden egyes esetben kivételekért harcoltunk, és sikerült is elérnünk mentesítéseket. És miután megkaptuk a mentesítéseket, nem szavaztunk a szankciók ellen, elengedtük őket, de mi sosem támogattuk a szankciókat, és ezután sem fogjuk.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a tagországok védelmi minisztereinek tanácsülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: (…) „Minden olyan lépés, amely a konfliktus tekintetében a nemzetközi szereplők megjelenését eredményezi, eszkalációs veszélyt hordoz magában, és árt a magyar emberek biztonságának.

MTI

 

Csák János a (…) „Konzervatív elmék – Habsburg Ottó és más konzervatív gondolkodók öröksége transzatlanti perspektívából” című konferencián az európai–amerikai szellemi és kulturális összefonódások jelentőségéről rendezett panelbeszélgetésen osztotta meg gondolatait. (…) A miniszter az amerikai konzervatívokkal kapcsolatban a legfontosabb problémának a hagyományos emberképtől és társas élet természetes felfogásától való eltávolodást látja. „Az amerikai konzervatívok zöme modern és haszonelvű lett, nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a reprodukciót és a kötődési mintákat biztosító család elé, illetve fölé helyezze az anyagi és gazdasági teljesítményt” – mondta.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk