Szüret 2023/21.

  • Narancs
  • 2023. május 24.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Vannak, akiknek érdekében áll provokálni a magyar államot illetve a külhoni magyar közösségeket, hiszen az ő nézőpontjukból az önbizalmában túlságosan is megerősödött magyarság veszélyezteti az uralmi terveiket.

Kövér László megnyitója a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán, MTI

 

A tárcavezető emlékeztetett, a somogyvámosi Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm az egyik legnagyobb és legrégebben működő ökofalu Európában. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a természetközeli életmód és a falusi gazdálkodás igenis lehet minőségi és vonzó.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

Az elmúlt években a börtönökben dolgozók és a fogvatartottak számában is érzékelhető emelkedés volt – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. (…) Rétvári Bence kiemelte: a fogvatartottak száma 14–15 ezerről 19 ezerre nőtt, míg az őket őrzők száma 7400-ról 9400-ra emelkedett. Hozzátette: ez azért fontos, mert a kormánynak elsődleges a magyar emberek biztonsága, főleg, mivel a szomszédunkban háború zajlik.

MTI

 

Érdekes dolog derült ki Zámbó Krisztiánról a Hal a tortán forgatásakor: az énekesnek hasmenése lesz az ülésfűtéstől.

Blikk

 

Lezsák Sándor aláhúzta: Magyarország olyan „kőszikla” Európa közepén, amire Azerbajdzsán mindig támaszkodhat, olyan táj, ahol mindig barátokra lel. Ezt tükrözi – emelte ki – hogy országaink immár kiemelt stratégiai partnerei egymásnak és ez szilárd alapot biztosít kapcsolataink további kiszélesítéséhez is.

A Baon.hu Lezsák Sándor bakui látogatásáról

 

Talán be kéne fejezni a jogállamiságról szóló diskurzust, hogy elkezdhessünk egy egészen másikat. A Németországnak csúfolt logisztikai központ pattogó hangú bürokratái ugyanis nem arra használják a szavakat, amire valók – tehát nem arra, hogy kifejezzenek velük valamit –, hanem lovaglópálcaként, amellyel vígan fütyörészve csapkodhatják a sáros csizmájukat, miközben a vasárnapi ebédlőasztalunkon állnak.

Czopf Áron írása a Magyarhírlap.hu-n

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.