Szüret 2023/24.

  • Narancs
  • 2023. június 14.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Az utóbbi tizenhárom év csodakorszak volt, a magyar történelemben ilyen építkezés talán Szent István vagy Mátyás király, esetleg Bethlen Gábor ideje alatt történt.

Csák János a Mandinernek

 

Úgy véli, nem is a személyéről van szó, hanem az istenben való hite miatt támadják. „Nem tetszik az értékrendem, a kiállásom, és úgy gondolják, ha ezt sok emberhez eljuttatom a közösségi médián keresztül, az bizony kellemetlen lehet számukra”– vélekedik az énekesnő. Tóth Gabi szerint a hit ereje a közösségben olyan stabilitást ad, ami a legnagyobb ellensége azoknak, akiknek nem érdeke, hogy valakik gyökereket eresszenek, amiből hatalmas lombkoronák fejlődnek, és majd gyümölcsöt teremnek.

Blikk

 

Az utóbbi időben rengetegen találgatták, hogy mitől változott meg ennyire Berki Mazsi. (…) Mazsi szerette volna végét venni a pletykáknak, ezért az Instagram-oldalán egy őszinte posztban vallotta be: megcsináltatta az ajkait. – Igen jól látták a szemfülesek, 5 év után újra tű alá feküdtem és megcsináltattam az ajkaimat. A természetesség híve vagyok és fontosnak tartottam, hogy mindenképpen olyan dúsítást kapjanak az ajkaim, hogy az ne keltsen mű hatást.

Bors

 

Az Orosházi Hagyományok-Ízek Versenyre készülődve szakavatott zsűrik végzik a bírálatokat: elsőként a szárazkolbászokat értékelték. Majd ezt követték a pálinkák, szombaton pedig a lekvárok, szörpök kerültek a bírálók asztalaira. (…) Nekünk ezek a gasztronómiai kincseink. Térségünknek ezzel teremthetünk vonzerőt. Ebben kell jónak lennünk. Az idei zsűrizéskor nemcsak a helyezést állapítják meg a bírálók, de szöveges értékelést is mellékelnek. Egy ilyen visszajelzés is azt szolgálja, ha a készítő ezeket megfogadja, nagyobb esélye lesz a minőségibb termék előállítására.

Beol.hu

 

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MHKIKNYP) toborzói átadták az ezredik területvédelmi tartalékos katonát Bács-Kiskun vármegyének. (…) Az országban az első Bács-Kiskun, ahol az ezredik területvédelmi tartalékost köszönthették.

Baon.hu

 

Hatalmas érdeklődés mellett megkezdődött szerdán Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál. (…) Káel Csaba filmügyi biztos az esemény megnyitóján köszönetét fejezte ki, hogy a régió és a város évek óta befogadja a fesztivált. Európában a magyar filmgyártás London után a második legerősebb, ezt igyekeznek tovább erősíteni a filmes szakemberek – mondta. – A bemutatandó száz alkotás jól reprezentálja, hogy milyen gazdag a magyar filmvilág. Az identitásunk kulcsa a saját magunkról szóló film, hiszen ez adja tovább a jövő nemzedékének az előző korok tudását – fogalmazott.

Origo.hu

 

Fennmarad a gazdák és a kormány tűzben edzett szövetsége.

Nagy István a Hunland-csoport kocatelepének átadóján; MTI

 

Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt Varga Viktor „vitézavatásával” kapcsolatban. Szeretnénk világossá tenni, hogy a Vitézi Rend nem fogadta őt soraiba és nem avattuk vitézzé! (…) Varga Viktort az önmagát 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségnek nevező közösség vette fel tagjai közé, nem a Vitézi Rend! Sajnos az említett csaló közösség hosszú ideje Vitézi Rendként hivatkozik magára, s jelképük nagymértékben hasonlít a valódi vitézi címerre.

Tudatosan vezették félre az álvitézek Varga Viktort – a Vitézi Rend közleménye; Vitézirend.com

 

A család a jövőnk záloga, és aki a családokba fektet, az a jövőbe fektet, az a jövőt építi – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Királyházán, ahol felavatta a P. Frangepán Katalin gimnázium intézményhálózatának legújabb óvodáját. (…) Szentkirályi Alexandra az átadóünnepségen aláhúzta, hogy „egy óvoda átadásánál aligha jelezhetné bármi is jobban azt, ahogy mi gondolkodunk arról, mi a helyes út, mi a feladatunk”.

MTI

 

Az illegális migránsok folyamatosan késekkel, csúzlikkal felfegyverkezve jelennek meg a határnál (…) Előfordul, hogy a jogvédő szervezetek által alaposan kiképzett migránsok mobiltelefonnal is felveszik a rendőri intézkedést, hogy később az illegálisan érkezők emeljenek panaszt a jogot betartatókkal szemben – mondta Rétvári Bence.

MTI

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.