Szüret 2023/27.

  • Narancs
  • 2023. július 5.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak. Ezért minden egyes nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket.

Orbán Viktor beszéde a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatásán; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

MÁSZKÁLÁS   SZABAD   MEGHATÁROZÓ   BEVÉTEL

 

Annak, aki nem érti, hogy a magyar ember ösztönösen, tudatosan és egyébként mindenféleképpen miért vonzódik a disznótorhoz, szerintem semmiről sem érdemes beszélni, ami ezzel a néppel kapcsolatos.

A disznótor nem ünnep, hanem szakrális esemény. Nem piálás, hanem egész napos mászkálás. Nem baráti összejövetel, hanem komoly, nagy művelet.

Szentesi Zöldi László Facebook-bejegyzése a Mandiner.hu-n

 

– Honvédelmi tábor – ahol az élmények születnek. Összetartó közösség, életre szóló élmények várják a honvédelmi táborokba jelentkező fiatalokat, akik megismerhetik ennek a hivatásnak a szépségét – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség idén hetedik alkalommal rendez nyári táborokat a fiataloknak, akik katonaruhába bújva, szakemberek felügyelete mellett, biztonságos körülmények között, a szabad levegőn tölthetik szabadidejüket.

A Honvédelmi Minisztérium közleményéből

 

Dr. Nobilis Márton kihangsúlyozta, hogy az új chips gyártósor és csomagológép nem csupán a termelékenység és a minőség javítását szolgálja, hanem ezáltal erősítjük versenyképességünket a nemzetközi piacon. (…) Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Örömteli, hogy Győrben a járműgyártás központjában, ahol a világ egyik legnagyobb motorgyára működik, az élelmiszergyártás is meghatározó szerepet tölt be.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

A hazai börtönökben mindenki, akinek a büntetési fokozata megengedi, dolgozik vagy tanul, senki sem tétlen – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó tésztaüzem sajtónyilvános bejárásán 2023. június 27-én, Solton. (…) Közölte: az előállított termékekkel elsődlegesen a börtönöket látják el. Ezek teljes mértékben versenyképes termékek, amelyek a boltok polcain is megjelennek, és bevételt jelentenek a büntetés-végrehajtás számára.

MTI

 

Az erős identitástudatot és a keresztény értékrendet nevezte a magyarok és az olaszok közös nevezőjének Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, aki felavatta Márai Sándor író fejszobrát Salerno tengerparti sétányán, pénteken. Csák János kijelentette: Márai Sándor valószínűleg fentről szemlélte az őt ábrázoló alkotás ünnepélyes avatását Salerno tengerpartján.

MTI

 

A jobb előadás pedig hozhat több bevételt, előbb-utóbb annak híre van, és az egyébként is gyakran alkalmazott jegyáremeléseink megtölthetők lesznek tartalommal, hogyha az előadás maga is önálló életre kell a híre által.

Ókovács Szilveszter az Operaház társulati ülésén; Index.hu

 

– Az élet elmúlásáról milyen gondolatok jutnak az eszedbe?

– Nem jövendölöm az életemet. Sok mindennek jutottam a birtokába, mert aki kér, annak megadatik, aki keres, az talál. Ismerem a saját időtlenségemet. Tudom, hogy van élet- és halálkapu, jövünk és megyünk. (…) Önmagam kutatásával segítek a szervezetemnek, hogy még jó ideig tudjak létezni. Van vele munka, de ez így szép és jó.

Pataky Attila a Borsnak

 

Szombaton ünnepelték Csabaszabadi önállóságának 30 évét a helyi polgármesteri hivatal udvarán. (…) Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja, a kormányhivatal tudományos tanácsának elnöke méltatta a vármegye legfiatalabb települését. (…) – Az élet diadala volt ez a nap, a lassú elmúlás, enyészet helyett és mellett. A kiváló férfiak és nők mindig tudtak alkalmazkodni, ha kellett, mindig megragadták az eke szarvát, és új élet sarjadt a munkáik során (…) – mondta el.

Beol.hu

 

A szerencsi egészségügyben dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából a Rákóczi-várban. (…) Nyiri Tibor szerencsi polgármester mondott pohárköszöntőt. A városvezető kiemelte beszédében, egyre nagyobb az elvárás az ünnepelteket illetően, egész embert kívánó szakmákról van szó. – Aki az egészségügyben dolgozik, az a közösségnek ad. Soha ilyen színvonalon nem volt még ellátás, napról napra érzékelhető a fejlődés.

Boon.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk