Szüret 2023/3.

  • Narancs
  • 2023. január 18.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Nem kenyerem az, hogy vizsgáljam, milyen történelmi körülmények között, milyen helyzetben, milyen okokból és mit is kerestek a Don mentén a magyar katonák. Nekem annyi a feladatom, hogy megállapítsam, a magyar honvédek ott is, akkor is helytálltak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a 2. magyar hadsereg tragédiájának 80. évfordulóján rendezett megemlékezésen, Honvédelem.hu

 

Az is jó hír, hogy az elkövetőt elfogták. Nem örül az ember, hogyha arról hall, hogy a rendőrök a fegyverüket használták, de az ugyanakkor meg jó hír, hogy amikor kell, akkor használják. És így végül is a mi biztonságunk érdekében az ilyen veszélyes embereket gyorsan ki tudják iktatni a mindennapi életből. Talán majd később kell erről beszélni, mert most még a rendőrünk elvesztése miatti sokkhatás alatt vagyunk, de gondoljunk arra, hogy ez megráz bennünket. Ez azért van, mert ez nem mindennapos eset.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

Nagy István kitért arra is, hogy az alapvető szolgáltatások mennyiségileg és minőségileg magasabb színvonalú hozzáférhetővé tétele nagyban növeli a kistelepülések népességmegtartó erejét. Ezek között is fontos szerepet játszik az élelmiszerekhez való hozzáférés. Ennek biztosítását szolgálja a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatása. (…) Ezek a kereskedelmi egységek biztosítják hazánk tradicionális, változatos, térségi ízvilágának és konyhaművészetének fennmaradását is (…) – emelte ki az agrártárca vezetője.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

Magyarországon 11 egyetem a világ élvonalában van, „a legjobb öt százalékban szereplünk, mondhatjuk, hogy topligásak vagyunk” – hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára. (…) „Ha sikeresek vagyunk, mindig vannak olyanok, akik irigyek ránk, ezért szeretném hangsúlyozni, hogy minden körülmények között megvédjük a magyar hallgatókat, kutatókat, őket sérelem nem érheti” (…) „Közösen tehetjük sikeressé Magyarországot, legyen a magyar felsőoktatás a magyar siker kvantumtényezője” – húzta alá Hankó Balázs.

MTI

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk