Szüret 2023/31.

  • Narancs
  • 2023. augusztus 2.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Hiába támadnak minket emiatt, ma Európában mi állunk ki egyedül a béke szükségessége mellett.

Szijjártó Péter az esztergomi MCC Feszten; MTI

 

BEÁGYAZOTT   SZUVERENISTA   ÁTÉLHETTÉK   RÉSZE

 

Az energiaital (…) nem üdítő, nem sportital, hanem egy olyan FUNKCIONÁLIS ITAL, amelynek az a rendeltetése, hogy gyorsan adjon energiát és éberséget, sok vitamin kíséretében.

A Magyar Energiaital Szövetség tájékoztatójából

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: a haderőkép eszközoldali megvalósításának egy nagyon fontos mérföldköve, hogy megérkezett a honvédség első két Airbus H225M típusú helikoptere. Ezek a gépek olyan képességeket is hoznak, „visszaépítenek” a magyar légierőbe, amelyek az elhasznált, számában is kicsi, korábbi, döntően szovjet technológiájú képességek nem tudtak már számunkra biztosítani – közölte. (…) Köszönetet mondott a MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoki és legénységi állományának az előkészítő munkához, egyben balesetmentes, kiváló felkészülést nyújtó szolgálatot kívánt ezekkel a „csodálatos madarakkal” nekik.

MTI

 

Csák János rámutatott, hogy a felsőoktatásba felvettek körében jelentősen nőtt a műszaki, matematikai, informatikai területekhez kötődő hallgatók száma. A politikus emlékeztetett arra, hogy a magyar tudományos élet mindig is beágyazott volt a világba. Úgy vélte, a magyar nyelv és a matematikaoktatás egy olyan elegyet hozott létre, amely hozzájárult számtalan világraszóló tudományos eredményhez.

MTI

 

Bárcsak minden dal és klip ilyen egyszerűen és gyorsan elkészülne, mint Mihályfi Luca és Ekhoe új – közös – dala, a Villám! (…) Ami pedig a szöveget illeti, főleg a rímeket, azok is hamar megtapadnak a dalban, mondhatnánk úgy is, hogy illeszkednek a vibe-hoz, de ilyen ez, amikor egymással ölelkezik a listán, az irkál, a kislány, a villám, a pillám, a csizmám és a csillám.

Index.hu

 

Brüsszelnek nem az az érdeke, hogy bármilyen, uniós hatáskört érintő, potenciálisan közös pénzügyi érdeket sértő jogállamisági problémát megoldjon Magyarországon. Tavaly óta a játék arra megy ki, hogy térdre kényszerítsenek minden szuverenista politikával kísérletező kormányt. Itt a kivéreztetésről van szó.

Schiffer András a Mandinernek

 

Failoni Donatella elárulta: Oszter Sándor madár képében tért vissza hozzá

A Bors cikkének címe

 

Varga Mihály Iggy Pop-koncerten járt Veszprémben. Hazánk pénzügyminisztere egy fotót is posztolt az eseményről. A politikuson egy AC/DC póló volt egy igen vicces felirattal, ugyanis az állt rajta, hogy Money talks. Úgy tűnik, hogy nagyon lazára vette a figurát.

Blikk

 

A péntektől vasárnapig tartó háromnapos Végvári Napok leglátványosabb eleme ezúttal is a gyulai vár 1566-os ostromának megjelenítése volt. (…) Annak érdekében, hogy a robbanások még látványosabbak és élethűbbek legyenek, a pirotechnikai eszközökön kívül lisztet és virágföldet is „bevetettek”. (…) A szombati hadijátékon, ahogy említettük, prof. dr. Csikány Tamás kommentálásának köszönhetően a nézők átélhették, hogy mi is történt 1566 nyarán Gyulán.

Beol.hu

 

A vadászat a magyar társadalom és nemzet kultúrájának a része – mondta el köszöntőjében a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár Cigándon. Dr. Nobilis Márton kiemelte: a kormány olyan országban gondolkodik, melynek része az ezeréves kultúra fenntartása annak minden egységével, amelynek része a vadászat is.

Boon.hu

 

A délután a megnyitóval folytatódott, ahol Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke (…) egy díszes pendrive-on átadta Cellár József polgármesternek azt a települést bemutató kisfilmet, amelyet a vármegyei önkormányzat készített.

Kemma.hu

 

A közel két évtized során, a település legnagyobb ünnepévé vált a Nyári Birkafőző Fesztivál, amire immár tizenkilencedik alkalommal várták a vendégeket. (…) A déli harangszó idejére a tizenhárom bográcsban készülő pörkölt illata teljesen belengte a közösségi ház udvarának légterét. (…) Csólyospálos egy rendezett, nagyon hangulatos település, aminek lelke van. Erős itt a közösségi élet, és amíg közösségi élet van, addig nincs baj – fogalmazott beszédében Mák Kornél, a vármegyei önkormányzat alelnöke.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.