Szüret 2024/10.

  • Narancs
  • 2024. március 6.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A keresztény civilizáció olyan történelmi adottság, ami az életformánk. Ez a keresztény civilizáció jelenti az emberi személy tiszteletét, a lelkiismereti szabadságot és a nők tiszteletét.

Semjén Zsolt a Közép-Európa Európáért címmel rendezett konferencián; MTI

 

ÉLTETI   ALAPVETŐEN   ÉRDEKELTEK   FELRÁZNI

Aki ezen az estén megidézi Arany szellemét, nem más, mint Bayer Zsolt, aki maga is a jelenkori magyar nyelv és magyar lélek egyik sajátos őrzője, nemcsak a publicisztika és média felületein, de az irodalom és magyar gondolkodás lírai és prózai alkotó munkában is élteti mindazt, amiért Arany János élt.

Arany Jánosban és Bayer Zsoltban sok közös vonás van. (…) Bayer Zsolt a hatalmi változások és átstrukturálódások világát megtapasztalva, anyanyelvünk magyar lélekkel való éltetését és használatának jó példáját adja azoknak, akik politikailag egyetértenek vele, de azoknak is, akik nem. Mert a minőség és lélek éltet. Ahogyan éltette Arany Jánost, úgy napjainkban élteti Bayer Zsoltot is.

A Polgári Mulató Irodalmi Szalon című műsorának ajánlójából

Tizedik alkalommal hirdeti meg a Barlangok Hónapja programsorozatot az Agrárminisztérium a Magyar Nemzeti Parkokkal együttműködve – ismertette az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára. (…) Mint mondta, a barlangok önmaguktól nem képesek a megújulásra, emiatt állapotuk fenntartására természetvédelmi beavatkozásokra van szükség.

MTI

A miniszter elmondta: létrehozzák a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központot, amely úgy működik majd, mint egy holding. (…) Demeter Szilárdról elmondta: alapvetően filozófus, de azon ritka emberek közé tartozik, aki dolgozott az Európai Unióban, nagy intézményrendszert vezetett, és aki megtartotta az irodalmi alkotóképességét is. „Mert a kultúra reneszánsz embert kíván. De olyat, aki nemcsak értelmezni képes, hanem megszervezni is képes a világot” – hangsúlyozta a miniszter.

MTI

Diplomáciai nagyüzemről számolt be szombaton a törökországi Antalyából a külgazdasági és külügyminiszter. (…) „Az Európai Uniónak szüksége van új tagokra, az új tagokon keresztül lendületre és frissességre” – fogalmazott a tárcavezető. Úgy folytatta, hogy Panama bár messze van tőlünk, mégis rendkívül érdekeltek vagyunk az ország sikerességében: a Panama-csatorna a világkereskedelem egyik főütőereje, és a világkereskedelem sikeressége abszolút érdekünk.

MTI

A sportszázad az egész országban jelen van, így a tartalékosok eddigi lakóhelyükön és egyesületükben folytathatják sportpályafutásukat a „kettős életpályán” – közölte. (…) „Kiskorom óta rendkívül érdekelnek a harci eszközök, ezért irigykedtem, amikor vívótársaim beléptek a honvédségbe. Most kaptam a lehetőségen, és én is jelentkeztem a sportszázadba” – mondta Dósa Dániel VK-bronzérmes tőrvívó.

Honvédelem.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk