Szüret 2024/16.

  • Narancs
  • 2024. április 17.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Kereszténységet nem tartalmazó demokrácia diktatúrába vagy anarchiába vezet – mondta Latorcai Csaba, majd arról beszélt: azt látják, hogy Európa nyugati fele, a baloldal, a genderpropaganda diktatúrájába és társadalmi anarchiájába süllyed.

Az MTI idézete a KDNP ügyvezető alelnökének Facebook-bejegyzéséből

ELVÁRÁSA     KÖZKEDVELT     KÖZBENJÁRÁS     SZINTE

 

A magyarok elvárása, hogy az Európai Uniót békeprojektből ne tegyék háborús projektté, demokráciaprojektből ne tegyék diktatúraprojektté, jóléti projektből ne tegyék elszegényedési projektté, a kétezer éves európai keresztény kultúra földjén az Európa Uniót ne tegyék keresztényellenes politikai erővé.

Kövér László a Drezdában rendezett Közép-Európa Fórumon; MTI

Tehát ha az ember nem a statisztikát nézi, hanem a saját szemének hisz, akkor látja, hogy egy olyan országban van, ahol van jövő. Mert a gazdaság jövője mindig az emberi minőségen múlik. Az emberi minőséget pedig a környezet fejezi ki. Ide eljönni, körülnézni, ha tudnának szerb barátaink magyarul, minthogy szegényeknek ez nem adatott meg, és ez szinte reménytelen is volna, akkor szinte otthon érezhetnénk magunkat, mert ez olyan világ, mint a mienk.

Orbán Viktor a Boszniai Szerb Köztársaság üzleti fórumán, Banja Lukában; Miniszterelnöki Kabinetiroda

Schmidt Mária szerint ma Magyarország ugyanabban a helyzetben van, mint a Hunyadiak korában, és a nyugattól most sem kapunk segítséget az országot fenyegető veszéllyel szemben. Szuverenitásunkat azért kell megőriznünk, mert az senki másnak nem fontos – mutatott rá, hozzátéve, hogy a honfoglalás óta meg tudtuk védeni azt, és most is minden erőnkre szükség lesz.

Híradó.hu

Engem ebben az ügyben nem Magyar Péter érdekel. Engem kedves tanítványom és szülei becsületének a megvédése motivál. Az utóbbi különösen azért, mert Magyar Péter Varga Judit szüleit debileknek merte nevezni. Egykori tanítványom kitűnő képességeiről, gyors észjárásáról, műveltségéről, nyelvtudásáról, valamint művészi vénájáról meggyőződtem az egyetemen. Hallottam hegedülni. (…) Diákévei alatt szüleivel együtt minden évben részt vett a Miskolci Egyetem szlovákiai sítáborában, Korompán, amelynek feleségemmel együtt minden évben látogatója voltam. (…) Közkedvelt volt. Judit édesanyja és édesapja is igen művelt.

Prugberger Tamás, a Miskolci Egyetem Jogi Karának professor emeritusa Varga Juditról a Magyar Nemzetben

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

MTI

Vajna Tímea (…) hazatérését úgy tűnik, sokan nem nézik jó szemmel, ugyanis megjelent több olyan cikk is, melyek az özvegy régmúltjában turkálnak. (…) Ebből lett elege Vajna Timinek: „Elegem van, hogy egy bizonyos szennylap évtizedek óta bánt és le akar járatni engem gyakran hamis állításokkal teli összeollózott anyagokkal úgy, hogy egyik politikai oldalhoz sem tartozok” – kezdte Andy Vajna özvegye.

Bors online

A dalszövegek napjaink aktuális kérdéseit boncolgatják. Leslie Mandoki hangsúlyozta: nem fél a jövőtől, de ma különösen fontosnak tartja, hogy a zenészek is kiálljanak a fontos ügyekért. „A lemezen hallható zene nem más, mint a woodstocki életérzés 2024-ben, egy jobb világ érdekében” (…) – fejtette ki Leslie Mandoki.

Index.hu

Szívszorító videót közölt Rákay Philip Facebook-oldalán. Az látható, ahogy a Most vagy soha vége főcíme alatt Kisgalambfalván a nézők felállva éneklik a Himnuszt és a székely himnuszt.

Origo.hu

Stahl Judit az élet értelméről is beszélt Békéscsabán

Cím a Beol.hu-n

A Történelmi Vitézi Rend Dél-közép Magyarország Törzsszéke szombaton Kecskeméten tartotta meg tavaszi összevont törzsszéki állománygyűlését. (…) Tiszavölgyi István törzskapitány örömét fejezte ki, hogy a rendezvénynek is helyet adó Batthyány utca 2. szám alatti, önkormányzati tulajdonú épületet ezentúl térítésmentesen használhatják. Vitéz Béni Tibor és felesége, vitéz Villám Ildikó közbenjárásának eredménye, hogy ehhez megkapták az önkormányzat támogatását.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.