Szüret 2024/24.

  • Narancs
  • 2024. június 12.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Összegezve az európai parlamenti választás eredményét, ezt egy táviratban tudjuk elküldeni Brüsszelbe, ami így hangzik: migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop.

Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján; MTI 

ISTENTELEN      RAGASZKODIK      GAZEMBEREK      BOLDOGAN

– Ön tősgyökeres veszprémi, ennek a választókerületnek a parlamenti képviselője. Néhány évvel ezelőtt a fiaimmal ellátogattunk az ottani állatkertbe, ahol meglepődve láttam, hogy az egyik kifutónál az ön neve van feltüntetve, mint az ecsetfülű disznók örökbefogadója. Hogy vannak az ecsetfülű disznók?

– Jól, köszönik szépen. Lehetett már akkor is örökbe fogadni állatokat, körülnéztem és nekem az ecsetfülű disznók nagyon tetszettek. Van egyébként egy másik örökbefogadottam, egy tárgy, ez pedig az ajkai bányászati múzeumban a torkrét betonkeverő. Azt is örökbe lehet fogadni.

A Blikk interjúja Navracsics Tiborral

Katonadinasztia című előadásában Gyulaházán és Vásárosnaményban Nagy Imre zászlós saját életútján keresztül mutatta be, hogy miért választotta a katonai hivatást. Mint elmondta, katonacsaládból származik, édesapja és nagyapja is hivatásos katona volt. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak hangsúlyozta: „Az álmait az ember megvalósíthatja, ha keményen dolgozik érte. A honvédség mindenki számára lehetőséget nyújt, csak élni kell vele.”

Honvédelem.hu

A kulturális ágazatban sikerült megindítani a kultúraváltást, hiszen most már a nagy többség érti: nem az állam fog mindent finanszírozni, igenis mindenkinek bele kell tenni a munkát, hogy legyen közönsége. Másfelől nekünk, a magyar kormánynak nem feladatunk az értékvilágunkkal szöges ellentétben álló eszméket finanszírozni. Az olyan lenne, mintha aláásnánk mindazon értékeket, amelyek 1100 éven fenntartották ezt a nemzetet, s ezzel feladnánk a hazánk jövőjét.

Csák János a Mandinernek

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára (…) hangsúlyozta, hogy a Fülöp-szigeteki vendégmunkások szorgalmasak, megbízhatóan dolgoznak. A Fülöp-szigetek keresztény ország, így annak ellenére, hogy még nem beszélik nyelvünket, de [sic!] vallásilag és társadalmilag is jól be tudnak illeszkedni az ország életébe.

Feol.hu

Angelo Minuti világhírű szobrászművész hosszú ideje Magyarországon él, azon belül is Kecskeméten. Most először nyílt lehetősége arra, hogy voksolhat hazánkban. Az európai parlamenti szavazás jogával Olaszországban élhetett volna, de nem tette. Ugyanakkor boldogan ment el az önkormányzati szavazásra vasárnap Kecskemét-Hetényegyházán.

Baon.hu

A baloldali figura, Magyar Péter tüntetése kimagyarázhatatlan, nevetséges kudarc. Több százezerről álmodozott, a végeredmény pedig szánalmas. A mapchecking.com felvételein látszik, messze nincsenek annyian, mint a Kossuth téren. A színpad a tér közepén elfoglalja a helyet – nyilvánvalóan teljesen tudatosan, hogy a kevés ember is soknak tűnjön. Hát, nem tűnik.

Origo.hu

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban Kövér László annak a véleményének adott hangot, hogy ma az európai politikai elit – amely háborús pszichózisba próbálja belehergelni a társadalmakat – nem hisz igazán abban, amit mond, illetve amit csinál. Úgy fogalmazott: „Szerintem ők velejéig cinikus gazemberek.”

MTI

Visszatérve Szentkirályi Alexandrához, biztosan tudom, hogy jól döntött. Mondanak rá azóta sok mindent az ellenoldalon: ez előre borítékolható volt, úgysem tudott volna győzni, megfutamodott, a Fidesz megint nők szoknyája mögé bújik… A szokásos idiotizmus, amit már megszokhattunk. E mögött a döntés mögött azonban a felsorakoztatott izzadságszagú okok közül egy sincs. A Fidesz–KDNP politikai létezésének egyetlen gesztusa sem nevezhető gyávának: stratégiájuk és hitvallásuk éppen arról szól, hogy szilárdan áll a viharban, akárhonnan tépázza a szél, csapkodnak a villámok: döntéseihez ragaszkodik.

Ambrus-Jobbágyi Zsófia írása a Magyar Nemzetben

 

Lehet üldözni minket keresztényeket, de az istenellenes hatalmak mindig elbuknak, mert az istenellenes hatalom embertelen, és az embertelen hatalom istentelen.

Semjén Zsolt Puszta Sándor pap-költő szobrának avatásán, Leányfalun; MTI

 

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!