Szüret 2024/3.

  • Narancs
  • 2024. január 17.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. (lead)

Az erdélyi magyarság Európa veszélyeztetett népcsoportjai közé került (…) – hangoztatta „újesztendei közleményében” Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

MTI

ALKOTNI     KÖTHETŐ     HADIJÁTÉKOK     FOLYAMAT

– Kiket tart a magyar történelem három legnagyobb alakjának?

– Négyet mondok. Szent István, Mátyás király, Széchenyi István és Orbán Viktor. (…)

– Szijjártó Péter?

– Ilyen jó külügyminiszterünk még nem volt!

– Vlagyimir Putyin?

– Merjek jót mondani róla?

– Ahogy gondolja…

– Bátran felvállalja az orosz érdekeket, ráadásul jó fej, mert kiváló áron adja nekünk a gázt. (…)

– Mitől félti a legjobban Magyarországot?

– A liberális-kommunista hatalomátvételtől.

A Mandiner interjúja Nagy Feróval

Nagy István fontosnak nevezte a kutyák megbecsülését, és annak bemutatását, hogy ezek az állatok milyen fontosak az emberek számára, illetve mennyire értékesek a magyarság szempontjából. A kutyák regények és rajzfilmek hősei, a nagy múltra visszatekintő pásztor- és vadászebfajták a hungarikumok gyűjteményébe is bekerültek.

MTI

Rétvári Bence (…) elmondta, hazánk a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak létszáma, miközben 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma. – Több börtön bővítésre került, az új csengeri intézmény szintén fontos lépés annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat – hangsúlyozta az államtitkár.

A Belügyminisztérium közleményéből

Csák János kiemelte: az állam önmaga nem tud alkotni, csak oda tud állni az alkotó emberek mögé. Ezért is olyan fontos szerinte, hogy szerte a Kárpát-medencében vannak olyan emberek, akik már-már szerzetesi elhivatottsággal hajlandók időt, pénzt, fáradságot nem kímélve alkotni.

MTI

Tiszaföldváron egy fiatal nőnek sikerült megörökítenie egy szivárványszínekben úszó, azonosítatlan tárgyat az égen. Ám kiderült, nem ez az első felfedezése, ugyanis neki és párjának közös képet is sikerült készítenie egy űrlénnyel. (…) Én mindig csak egy fajtával, az alacsony kis 100–120 centiméteres szürke idegenekkel találkoztam. Emlékszem akkoriban, amikor a kép készült, éreztem a napokban, hogy rossz közérzetem van. Ilyen megmagyarázhatatlan érzés fogott el állandóan. (…) Ezután pedig, másnap elkészült a fénykép – emlékezett vissza a férfi, aki elmondta, hogy ők kívül az udvarnál álltak háttal az ablaknak. Az ufó pedig bent a házban, a függönynél volt: – A függönyt még fel is nyomja a fejével! Mindezt fényes nappal…

Bors

Fidesz alelnöke ma délelőtt egy disznóvágáson „Stop Soros” feliratú sapkát viselt. A Blikk megtudta, hogy honnan szerezte a feltűnő fejfedőt. (…) A Fidesz alelnökének Szilágyi Ákos adta a sapkát, még 2018-ban, Kötcsén. Szilágyi Ákos neve nem ismeretlen a hazai közélet számára, a New York-i polgári kör alapítója Amerikából is nagy támogatója Orbán Viktornak. Az Orbán Viktort és Donald Trumpot ábrázoló pólókhoz is az ő neve köthető.

Blikk

160 férőhelyes urnafalat építenének Okányban (…) A 6 millió forintos beruházás keretében egy 4 méter hosszú, 1 méter széles és 2 méter magas (…) urnafalat építenének a temetőben, amivel jó pár évig ki tudnák elégíteni a felmerülő igényeket.

Beol.hu

Megemlékeztek a Don-kanyarban 81 évvel ezelőtt hősi halált halt magyar katonákról az Ipoly-parti városban. Az emléktúra és a koszorúzás után hadijátékokat is láthatott a közönség.

Nool.hu

Az imák hangjait most még elnyomja a fegyverek robaja, de hinnünk kell abban, hogy hamarosan eljön a megbékülés ideje. Hiszek abban, hogy a békét nem fegyverekkel, tankokkal, hanem párbeszéddel lehet elérni. Hazánk vezetői, élén a miniszterelnökünkkel, a béke nagykövetei. Békemissziós tárgyalásaiknak és közvetítésüknek is köszönhető, hogy a helyzet eddig nem eszkalálódott, és reményeink szerint nem is fog.

Mága Zoltán a Magyar Nemzetnek

A Fradi-sas megalkotója nemrég egy paprikaszobrot készített az Univer Product Zrt. megbízásából. Az interjú során a művész pályájának alakulásáról és a rozsdamentes acélból készült paprikaszoborról, annak alkotási folyamatáról is beszélt.

A Szőke Gábor Miklós szobrászművésszel készült podcast beharangozója a Baon.hu-n

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk