Újra kell aszfaltozni az M1-est a hétvégi tömegbaleset helyszínén

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 13.

Katasztrófa

A munkálatok már hétfőn megkezdődtek, ettől ismét hatalmas a dugó. A DK vizsgálatot követel. 

Továbbra is tart a megrongálódott útburkolat helyreállítása a M1-es autópályán történt szombati tömegbaleset helyszínén, a munkálatok miatt egyre nagyobb a torlódás a sztráda Győr felé vezető oldalán, Herceghalom térségében – közölte az Útinform hétfőn kora délután a honlapján.

Az útburkolat helyreállítása hétfő reggel kezdődött, a tájékoztatás szerint az autópálya 28-as és 30-as kilométere között. Az MKIF Zrt. a Facebook-oldalán azt írta, a szombati baleset helyszínén olyan mértékben sérült a útburkolat, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, a sérült burkolatot felmarják és a helyére új aszfaltot terítenek le.

A munka miatt hétfőn több mint tíz kilométeres torlódás alakult ki, az Útinform arra kér mindenkit, hogy aki teheti, már az M0-s autóút csomópontjától az 1-es főutat válassza. Az erős forgalom miatt az 1-es főúton Biatorbágy és Herceghalom átkelési szakaszán is torlódik a kocsisor, visszatérni a pályára a 39-es jelű Bicske csomópontban lehet.

Mint arról beszámoltunk, porvihar okozott tömegbalesetet szombaton az M1-esen Herceghalom térségében, a rendőrség vasárnapi közleménye szerint a balesetben 41 gépjármű volt érintett. Egy férfi meghalt, további 39 ember megsérült; ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Mustó Géza, a DK árnyék-belügyminisztere hétfői, online sajtótájékoztatóján a baleset kivizsgálására szólított fel, mondván órákkal a tömegszerencsétlenség előtt már történt egy baleset majdnem ugyanott az autópályán, "mégsem tett senki semmit". A politikus szerint az országnak joga van tudni, hogy ki hibázott: az Országos Meteorológiai Szolgálat, esetleg az M1-es autópályát is üzemeltető cég, vagy pedig maga a rendőri vezetés, amiért nem zárta le az autópályát, hogy elkerülhető legyen egy ilyen baleset.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk