Kezdődik: teljesen lezárnak egy települést húsvétra

  • narancs.hu
  • 2020. április 10.

Katasztrófa

Ha nem helyi lakos, ne most menjen oda kirándulni.

Nagymaros húsvéti hazai turistarohamtól tartó polgármestere frissen kapott felhatalmazását kihasználva az ország legszigorúbb településlezárását rendelte el ma, vagyis pénteken reggel 8-tól hétfőn este 8 óráig – szúrta ki a 444.hu.

Orbán: a polgármesterek dönthetnek a kijárási korlátozás szigorításáról

A miniszterelnök a kijárási korlátozások fenntartását jelentette be, az esetleges szigorítást az önkormányzatok vezetőire bízza. Miután "mindenki véleményét (polgármesterek, orvosok, virológusok, rendőrök) meghallgatta", a miniszterelnök azt mondta csütörtök délután: az érvényben lévő kijárási korlátozásokat határozatlan ideig meghosszabbítják; majd a jövőben hetente döntenek a hosszabbításról, esetleg az enyhítésről vagy a szigorításról; különös jogosítványt adnak a polgármestereknek hétfőig, hogy szigorúbb szabályokat vezessenek be.

A határozat értelmében a négy húsvéti nap alatt csak az hajthat be Nagymarosra, aki helyi lakos, igazolt telektulajdonos, áruszállító vagy ott dolgozik.

A kitiltást közterületesek, rendőrök, polgárőrök és a mezőőr együtt fogják felügyelni.

Nézzünk együtt a jövőbe!

Mit tesz, és mit tehet a járvány ellen az ellenzék, a honvédség, az önkormányzat? Olvasni jó. Elgondolkozni a jövőn pedig szerfelett izgalmas is lehet, és még a hétköznapokban is jól hasznosítható dolgok sülhetnek ki belőle. Belelátni a jövő bármely kicsiny szeletébe: nincs is annál kecsegtetőbb dolog.

Figyelmébe ajánljuk