Koronavírus: megint nőtt a kórházban ápoltak száma

  • narancs.hu
  • 2021. július 6.

Katasztrófa

32 új fertőzöttet találtak, elhunyt két beteg.

Az elmúlt 24 órában 32 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 294 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 29 998 fő - írja kedd reggeli jelentésében a koronavírus.gov.hu.

A beoltottak száma 5 513 327 fő, közülük 5 072 024 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 5 millió 463 ezer fő, és 93%-uk már fel is vette az oltást.

Az aktív fertőzöttek száma 37 969 főre csökkent. 125 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az elmúlt hetek tendenciáinak ellentmondva a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is emelkedett valamelyest tegnap óta, a kórházban lévőké 43, a lélegeztetetteké 3 fővel. 

Frissítés: a központi tájékoztató honlapon később közölték, hogy egy kórház téves adatszolgáltatása miatt hibásan adták meg a kórházban ápltak számát, ami valójában nem 125-re, hanem csak 88-ra emelkedett.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.