Július 19-től Angliában is lehet teltházas meccseket tartani

Katasztrófa

A tervek szerint két hét múlva minden sportlétesítmény maximális kihasználtsággal működhet.

Július 19-től megszűnhet a létszámkorlátozás a sporteseményeken az Egyesült Királyságban, jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. A kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján közölte, a tervek szerint két hét múlva minden sportlétesítmény maximális kihasználtsággal működhet, azaz az angol labdarúgó Premier League következő szezonja már telt házas stadionokban kezdődhet.

A járványhelyzet az utóbbi hetekben sokat javult a szigetországban, így a kormány további enyhítéseket vezet be - például megszűnik a szociális távolságtartás -, ezért lesz lehetőség a telt házas sporteseményekre. A végső döntést jövő hétfőn, a legfrissebb adatok megvizsgálása után hozzák meg.

A kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azért, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével.

A Downing Streeten tartott hétfő esti sajtóértekezletén Boris Johnson hangsúlyozta: a nagy-britanniai koronavírus-járvány nem ér véget július 19-re, sőt a jelenlegi folyamatok alapján várhatóan jelentősen emelkedik az új fertőződések száma, amely elérheti akár a napi 50 ezret is.

Figyelmébe ajánljuk