Lassan, de biztosan közelítünk az 5,5 millió beoltotthoz

  • narancs.hu
  • 2021. június 25.

Katasztrófa

66 újabb koronavírus-fertőzöttet találtak, 8 beteg hunyt el. 

Az elmúlt napon 66 új koronavírus-fertőzést igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 910 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 29 980 főre emelkedett - írja péntek reggeli jelentésében a koronavírus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 40 697 főre csökkent. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen. 

A beoltottak száma 5 454 866 fő, közülük 4 728 655 fő már a második oltását is megkapta. 

Tegnaphoz képest valamivel több mint 9 ezerrel nőtt az oltottak száma, még 45 ezer beoltott ember kell a kormány által kijelölt újabb, 5,5 milliós határ eléréséhez. 

Az 5,5 millió beoltott elérését követően megszűnik a kötelező maszkhasználat, és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra menni. A védettségi igazolvány használata ugyanakkor fennmarad a tömegrendezvények esetében.

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!