300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2020. március 27.

Katasztrófa

Növekszik a gyógyultak száma is.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma is, közölte a kormányzati tájékoztatási oldal.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár.

Közben Orbán Viktor bejelentette, hogy szombattól kijárási korlátozásokat vezetnek be Magyarországon is, a részletekről itt olvashatnak.

Bréking: szombattól kijárási korlátozás lép életbe Magyarországon

Mutatjuk, mely esetekben lehet elhagyni a lakást. Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. "Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?