Míg az EESZT-t bütykölik, hosszú sorokban próbálnak Pfizerhez jutni az emberek a kórházi oltópontokon

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Katasztrófa

Regisztrálni technikai okok miatt nem lehet, mióta Orbán bejelentette, hogy a mai nap után hetekig nem lesz lehetőség Pfizert kapni.

Több utcányi sorok alakultak ki Budapest több kórházának oltópontjai előtt - számol be a 444.hu és a Telex is.

Ma reggel derült ki ugyanis, hogy 100 000 adag Pfizer vakcina érkezik az oltópontokra, ezekre pedig megnyitják az időpontfoglalásos regisztrációt. Ezután Orbán Viktor a reggeli rádióinterjúban bejelentette, hogy a mai, este 9-ig tartó Pfizeres oltási lehetőség után hetekig nem lehet majd újra ezt a vakcinát kapni, ugyanis ezt félreteszik a 16-18 éves korosztály célzott oltási kampányára.

A regisztrálásra alkalmas oldal azonban már a bejelentéskor sem volt valami stabil, azóta azonban teljesen leállt. A javításon dolgoznak, azonban addig is rengetegen gondolták azt, hogy megpróbálnak regisztráció nélkül oltáshoz jutni az oltópontokon, így aztán ezeken a helyeken óriási sorok alakultak ki. Hozzáteszik, a sorok azért gyorsan haladnak.

Az olvasói beszámolók és fotók tanúsága szerint egy-másfél óra alatt hatalmas sor lett a Honvédkórháznál, a 11. kerületi Szent Imre Kórháznál és az Uzsoki utcai kórháznál is. A Telex tudósítása szerint a Honvédkóháznál nagyjából hatosával engedik be az embereket, több katona is a helyszínen. Azoknak akik felmutatják az igazolásukat, hogy a második oltásra jöttek, nem kell sorban állniuk és hamarabb bejuthatnak az épületbe. A  Győri Petz-kórház oltópontjáról is hasonló hírekkel szolgálnak: itt a több száz méteres sorban állóknak karszalagot osztanak és hozzájárulási nyilatkozatot, akik ezt megkapja, biztosan behívják oltásra.

A hvg.hu beszámolója szerint a Szent Imre Kórháznál már le is zárták a sorokat: a 11:45-ig érkezőknek tudtak még sorszámot adni, az utánuk jövőknek azonban már nem érdemes sorban állniuk, mert több oltás beadására már nincs napi kapacitásuk - írják. A Kútvölgyi kórházról azt írják, ott csak azokat fogadják, aki regisztrált. Az Uzsoki utcai kórháztól érkező tudósítás szerint ott a sorban állóknak azt mondták, hogy mindenki megkapja az oltást, csak ki kell várni.

Figyelmébe ajánljuk