Olaszországban szökőár veszélyére figyelmeztettek

Katasztrófa

A Törökország és Szíria határvidékén történt erős földrengés miatt.

Esetleges szökőár veszélyére figyelmeztette a lakosságot az olasz katasztrófavédelem hétfőn reggel a Törökország és Szíria határvidékén történt erős földrengés miatt.

Mint arról lapunk is beszámolt, Törökország középső részét és Szíria északkeleti felét megrázó, 7,8-as erősségú földmozgás épületeket döntött romba, Cipruson és Libanonban is érezhető volt. Több százan életüket vesztették a földmozgás során, és rengeteg sebesültje van a történteknek.

A hatóság azt javasolta az olaszoknak, hogy távolodjanak el a tengerpart közvetlen közeléből, tartózkodjanak magasabban fekvő helyeken, és kövessék a helyi hatóságok utasításait.

A katasztrófavédelem szerint "fennáll a valós veszély lehetősége", főleg a tengerszintnél alig valamivel magasabb vagy annál alacsonyabb tengerparti szakaszokon. "Már egy félméteres hullám is veszélyes áradásokat és erős áramlásokat okozhat"

– hívta fel a figyelmet a hatóság.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk