Újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a Vöröskereszt hajléktalanszállóján

  • narancs.hu
  • 2020. május 4.

Katasztrófa

Május 12-ig hosszabbították az áprilisban elrendelt karantént.

A Magyar Vöröskereszt budapesti, Madridi úti hajléktalanszállóján ismét pozitív lett egy lakó koronavírus-tesztje - számol be a 444.hu. Emiatt május 12-ig meghosszabbították az áprilisban elrendelt karantént; a fenntartó válasza szerint ez 124 lakót érint.

Április 20-án kilenc koronavírusos hajléktalan került kórházba a Magyar Vöröskereszt budapesti, Madridi úti hajléktalanszállójáról a hétvégén, ahol további 14 lakónál mutatták ki a fertőzést, majd a Nemzeti Népegészségügyi Központ az egész szállót lezárta. A vírust egy kórházi kezelésről visszatérő embernél azonosították először a szállón.

(Leadképünk illusztráció.)

 

Karácsony: Kórházból visszaküldött lakó vihette be a vírust a hajléktalanszállóra

Ugyanaz történhetett a főpolgármester szerint, mint az idősotthonokban. Az érintett teszteredménye csak azután lett meg, hogy már újra a szállón volt. Mint arról hétfőn lapunk is beszámolt, kilenc koronavírusos hajléktalan került kórházba a Magyar Vöröskereszt budapesti, Madridi úti hajléktalanszállójáról a hétvégén, ahol további 14 lakónál mutatták ki a fertőzést, majd a Nemzeti Népegészségügyi Központ az egész szállót - benne 120 emberrel - két hétre lezárta.

Figyelmébe ajánljuk