Újbuda polgármestere önkéntes orvosnak jelentkezett

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. március 6.

Katasztrófa

László Imre a kerületi rendelőintézetben fog dolgozni.

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében önkéntes orvosként dolgozik a jövő héttől László Imre, a főváros XI. kerületének (Újbuda) polgármestere (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP).

A DK színeiben politizáló, korábban kórházigazgatóként dolgozó önkormányzati vezető a DK szombati online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy orvosként, polgármesterként és európai magyarként ez az egyetlen helyes döntés. Akkor segíthet a legtöbbet az újbudaiaknak, ha újra felveszi a fehér köpenyt és orvosként is részt vállal a vírus elleni küzdelemben - tette hozzá.

Szintén önkéntes segítőnek jelentkező feleségével együtt fog a kerületi rendelőintézetben dolgozni. Olyan feladatokat fog ellátni, amelyeket a rendelőintézet igazgatója meghatároz a számára; ha kell, beszélget a betegekkel, ha kell olt, akár 24 órában is.

Elhatározásáról korábban tájékoztatta a kerületi operatív törzset, illetve továbbra is ellátja polgármesteri feladatait.

László Imre elmondta, azért vállalta az önkéntes munkát, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványhelyzeten és minél többen megérjük a pandémia végét.

Címlapkép: László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Újbuda polgármestere beszédet mond Nagy Imre mártír miniszterelnök özvegye, Nagy Imréné Égető Mária emléktáblájánál Budapesten, a XI. kerületi Etele úton az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2020. november 4-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Figyelmébe ajánljuk