A kormányhivatali dolgozókat is kivezényelték Novák Katalin programjára

Kis-Magyarország

Békéscsabán ugyanúgy kötelező a részvétel az államfő látogatásán az állami szerv munkatársainak, mint az előző nap a gyulai iskolásoknak.

„Nem csupán a gyulai diákokat, hanem bennünket: békéscsabai, újkígyósi, kétegyházi, orosházi és még hosszan sorolhatnám hova való kormányhivatali dolgozókat is kirendeltek Novák Katalin köztárasági elnök programjára. csak éppen csütörtökre.

Az esemény a békési megyeszékhely melletti Csaba Parkban lesz, ott, ahol már évek óta rendezik a Csabai Kolbászfesztivált” – kereste meg a Narancs.hu-t a Békés megyei kormányhivatal egyik beosztott munkatársa. (Az állami szerv munktársa értelemszerűen név nélkül tájékoztatta lapunkat; nyilvánvalóan munkahelye elvesztését kockáztatná, ha felfedné a nevét.)

Elmondta, hogy közvetlen főnöke tájékoztatta napokkal ezelőtt őt és munkatársait, hogy csütörtökön délelőtt fél 10-re kell kint lenniük a helyszínen. A hivatal előzékenyen gondoskodik munkatársai ki- és visszaszállításáról, tudtuk meg a hivatali dolgozótól. Ezt követően több, a kormányhivatalhoz tartozó más szervezeti egység beosztott munkatársai erősítették meg ugyanezt.

Lapunk kedden és szerdán írta meg, hogy a köztársasági elnök gyulai programjára, a szerda reggeli őrségváltásra és zászlófelvonásra gyulai iskolásokat vezényeltek ki a kisváros várához, a tankerület közlése szerint 800 diákot. Bár a tankerület tagadta, szülők, pedagógusok és diákok a Narancs.hu-nak elmondták, kötelező volt a részvétel Novák Katalin programján.

Háromnapos viharsarki látogatásának szerdai, gyulai napja után a csütörtök nagy részét Békéscsabán tölti az államfő. Ennek keretében felkeresi a helyi Munkácsy Mihály Múzeumot és részt vesz a „Főzz és segíts” elnevezésű rendezvényen. A kormányhivatali munkatárs azt mondta lapunknak, a gyulai kivezénylés utáni hasonló békéscsabai eset arra enged következtetni, hogy Novák Katalin egyfajta Patyomkin-látogatást tesz a megyében. Ám megítélése szerint félő, hogy éppen az itteni valóság nem tárul fel előtte, holott a térség leszakadása egészen elképesztő.

Az ügyben megkerestük Takács Árpádot, a Békés megyei kormányhivatal vezetőjét. Amint megérkezik reagálása, közöljük.

FRISSÍTÉS

Cikkünk publikálásával egyidőben kiderült, nem csupán a térségi kormányhivatalnál és szerveinél dolgozókat, hanem tucatnyi békési település polgármesterét és önkormányzati főzőcsapatát hívta meg/rendelte ki csütörtökre Takács Árpád a „Főzz és segíts” címmel Novák tiszteletére rendezett gasztronómiai „show-ra”. A nem önként és nem dalolva érkező települési önkormányzati egységek mindegyikének – szakember útmutatásával – kiadták, hogy mit kell elkészíteniük. Igyekeztek a helyi, adott esetben nemzetiségi jellegzetességet is figyelembe venni. A méhkeréki csapatnak például, élén a költségvetési csalás miatt jogerősen elítélt Tát Margit fideszes polgármesterrel, uborkás pulykaragut kell készítenie, amit majd az államfő feltehetően megkóstol.

(Címlapképünkön: Novák Katalin köztársasági elnök (j), Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester (b), Takács Árpád, a Békés megyei kormányhivatal  vezetője(b2), Zalai Mihály (Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Közgyűlés elnöke (b3), Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b4) és Victor Katalin, a Sándor-palota Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság vezetője (j2) a gyulai vár lovagtermében 2024. január 24-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk