A súlyos bűncselekményekkel meggyanúsított képviselő és a keresztényi értékrend – Simonka György karácsonya

Kis-Magyarország

A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással meggyanúsított Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek köszönhetően a betlehemi láng ismét megérkezett Dél-Békésbe.

Különös karácsonyi videóval lepte meg Facebook-követőit Simonka György kormánypárti parlamenti képviselő. A politikus a nagybánhegyesi Szentháromság római katolikus templomban Fabisz Ákos plébánossal közösen, ünnepélyes keretek között osztotta tovább azt a lángot, amely Jézus születésének helyszínén felépített templomban égő örökmécsesből, hosszú utat megtéve érkezett szűkebb pátriájába, Dél-Békésbe. A videóhoz fűzött szöveg szerint a térség mind a 27 települése képviseltette magát az ünnepségen.

Az alig 2 perces videó valóságos képviselői one man show – a katolikus templomban, miközben máskor és másutt Simonka román ortodox hívőnek vallja magát. Hiába a katolikus templom és hiába a vendéglátó plébános, csak Simonkát hallani, amint a szeretetről, a Szentlélekről, a biztonságról és az együvé tartozásról beszél a jelenlévőknek. Köztük is a hű alattvalóknak, így Dávid Zoltán orosházi és Pelle István nagykamarási polgármestereknek. Állítása szerint, amióta képviselő, azóta minden évben elhozza ebbe a térségbe a betlehemi lángot.

A videón hallató beszédében nem kevesebbet állít a súlyos bűncselekményekkel meggyanúsított Simonka, hogy „az elmúlt 9 év bizonyság arra is, hogy igenis van értelme a kereszténységnek.” (Sic!) Ez a kilenc év egészen véletlenül egybeesik a fideszes országgyűlési mandátumával. Emellett, szól a szózat a mentelmi jogától már megfosztott kormánypárti honatyától: „a láng jelképezi az összetartozást, a biztonságot, a kölcsönös bizalmat és a szeretetet. Ahogyan a gyertyával gyertyát gyújtva továbbított lángot osztottuk, úgy kívánjuk továbbítani a láng hordozta értékeket embertől emberig.”

A legszebb talán mégis az, amikor a költségvetési csalással, vesztegetéssel és minden pályázati pénz összegének 45 százalékos neki történt visszajuttatásával meggyanúsított fideszes képviselő kifejti a videón karácsony apropóján, hogy „ma már sokan vagyunk, akik az keresztényi értékrendet tudjuk képviselni.”

Simonka karácsonyi facebook-posztját nem kímélték a hozzászólók. „A lángot hozta, a dohányt vitte” – szólt egy komment, más azt kérdezte, „miért nincs már börtönben?” „A böriben nem lesz ilyen szép a karácsony!” – írta valaki más. „A fityeszes rabló mit keres egy templomban..... netán gyónni akart.... pedig nem ott kellene, hanem a bíróságon bevallani, hogy hová tűnt a sok ellopott pénz.…? Volt néhány hozzászólás mellette is, de ezek voltak/vannak kisebbségben.

Posztja végén a krisztusi szellemiség zsinórmértékéről és az ebből fakadó szellemiségről ír Simonka György, akit 33 társával együtt már gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozóhatóság bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

Korábban arról írtunk, hogy az országgyűlési képviselő miképpen működtette rendszerét, amelyről itt olvashat bővebben:

A pók hálója: hogyan működtette hűbéri rendszerét Simonka?

Bizonytalanná vált annak a 450 milliós projektnek a sorsa, amelynek keretében az ország egyik legszegényebb régiójában fekvő Medgyesegyházán létesülne ipari park. Igaz, a Legfőbb Ügyészség célkeresztjébe került Simonka György eddigi pályáját ismerve a település sok jóra amúgy sem számíthatott volna.